Hoera! Een heel mooi 2020 iedereen! 

Het is ondertussen een persoonlijke traditie geworden: mijn jaarlijkse terugblik op het afgelopen jaar en mijn ‘goede voornemens’ voor het jaar dat komt. So, here we go! Wat gebeurde er in 2019 en wat wil ik doen in 2020? 

2019

Sinds 2016 doe ik niet meer aan ‘goede voornemens’, maar stel ik ieder jaar een thema centraal. Dit is geen groot zwaarwegend meetbaar doel, maar een soort van reminder voor mijzelf om gedurende het jaar bij stil te staan. In 2019 was mijn thema ‘Geduld‘.

Tsja, geduld… Het is niet mijn sterkte talent, vooral niet als ik mijn doel duidelijk voor ogen heb. Doemscenario’s poppen in mijn hoofd op als het allemaal niet zo snel gaat als ik wilde/hoopte en halverwege de weg naar het doel heb ik de neiging om al weer een nieuw doel te hebben bedacht :-).

Call it a blessing (want het is ook best handig om zo doelgericht te zijn), call it a curse… ik weet inmiddels dat dit bij mij hoort. De kunst is om er handig gebruik van te maken als dat kan en mezelf even terug te fluiten als weer eens te snel ga. Dit is best een leuk spelletje om te spelen.

 

En verder in 2019

Trouwde ik mijn lievelingspersoon

Waren we bezig met de voorbereiding van onze trouwdag en heb ik daar toffe designs voor gemaakt

Zijn we iedereen dankbaar die bij onze trouwdag aanwezig was en ons geholpen heeft deze mooiste dag mogelijk te maken

Photo by Jorge Jager Photography

Deed ik 2x mee met de CrossFit Open

Sloot ik het traject bij de psycholoog en fysiotherapie af… en zat ik een paar weken later al weer bij fysio haha. Maar voor nu is het weer even afgesloten

Gingen we op huwelijksreis in eigen land en sliepen we in een Tiny House

Werd Yogi heel erg ziek, maar gelukkig waren we er net op tijd bij

Werd ik me bewuster van mijn tijd en hoe ik dit wilde verdelen (daarover later meer)

Stond er een weekendje weg met vriendinnen op de agenda én een familiereisje naar Disneyland Paris!

Kwam ons nichtje Megan een paar keer bij ons logeren

Organiseerden we met vrienden een verjaardagsfestival bij een vriend in zijn tuin, inclusief kamperen in de tuin

Lanceerden Mitch en ik elke maand een ebook over hoe je leert tekenen

Verloor ik vrienden uit het oog, maar leerde ik ook toffe lieve nieuwe vrienden kennen

Schoor Mitch ineens zijn baard er helemaal af… gelukkig groeit zijn baard megasnel 🙂

At ik best veel vegaburgers en andere lekkere dingen en viel ik toch 5 kilo af

Het was een mooi jaar met natuurlijk ook zo de mindere dagen. Ik kan zo lekker in m’n self pity put gaan liggen en mezelf oprollen in zelfmedelijden ;-). Gelukkig kan ik daar nu om lachen en trek ik mezelf daar steeds sneller weer uit. Je focussen op dat iets/alles/je leven kut is, helpt je niet. Bedenk hoe je het leuker/mooier/beter kunt maken, dat helpt wel.

De Kleine Doelen van 2019

Ook dit jaar had ik weer een paar kleine doelen:
1. Geen blogschema opstellen
✅Haha dat was niet zo moeilijk 🙂 In 2020 hoop ik wel weer wat meer blogs te schrijven!
2. Nieuwe PR’s bij Crossfit
✅Zoveel! Sneller, zwaarder, maar ook een 1e halve rope climb, 1e toes to bar en 1e keer double unders in de wod gedaan. 
3. Een wormenbak in de tuin voor compost
❌Potverdikkie, nog steeds niet! 
4. Tweede tattoo laten zetten
❌Het idee is inmiddels wel al concreet, nu nog een afspraak maken 🙂
5. Nieuwe website harmke.com
✅❌Hier heb ik EIN-DE-LIJK een begin meegemaakt, nog lang niet klaar, maar dat komt in 2020 helemaal goed. Je kunt wel alvast kijken!

2020

Simsalabim, en dan ineens is het 2020! Als ik zo terugblik op 2019 weet ik ook eigenlijk ineens wat mijn thema voor 2020 is. Dat wist ik namelijk nog niet toen ik dit ging schrijven.

Mijn thema voor 2020 is ‘Authenticiteit‘, oftewel: lekker bij mezelf blijven.

Als rode draad door de afgelopen jaren en de jaarlijkse thema’s loopt dat ik steeds beter weet wie ik ben en wat ik wil. Soms hoor ik van anderen dat ze vinden dat ik al zo lekker mijn eigen gang ga en zo goed weet wat ik wil. En ja, dat is zo. Alleen heb ik voordat ik dat doe 20 kilo bevestiging van anderen nodig en nadat ik het gedaan heb ook weer. En daar wil ik graag een beetje minder van nodig hebben.

Authenticiteit en zelfvertrouwen zijn met elkaar verweven. Met een groeiend zelfvertrouwen door therapie, fysiotherapie en sport merk ik dat ik steeds beter voel en weet wat ik wil. Ook durf ik steeds beter de keuzes te maken die daarbij horen en de verantwoordelijkheid ervoor te nemen.

Wat authenticiteit namelijk niet is, is doen waar je zelf zin in hebt zonder je verantwoordelijkheid te erkennen. Als je iets doet vanuit een intrinsieke motivatie, kun je er volledig achter staan en eet je ’the whole shit sandwich’ (Elizabeth Gilbert – Big Magic). Je moet nog steeds voor jezelf zorgen en aanvaart ook de eventuele minder leuke kanten die bij de keuze/gedrag/situatie komen kijken.

Leuk nieuw thema dus, ik ben benieuwd wat het me dit jaar gaat brengen!

Kleine doelen voor 2020

Een jaar zonder kleine doelen, is een jaar niet geleefd 🙂 Hier komen ze weer!
1. Meer freelance vormgevingsopdrachten aannemen
2. CrossFit: push-up’s en toes to bar meedoen in de workout.
3. Het moestuinieren weer oppakken in de tuin, incl wormenbak
4. Minder afval: Geen coffee-to-go meer halen zonder eigen beker
5. Ons eerste huwelijksjubileum vieren!

Ik wens je een heel mooi, fijn, gelukkig, gezellig, fantastisch, grandioos, fenomenaal, wat je maar wil 2020! Doe vooral je ding, geniet ervan en leef!

Liefs,
Harmke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *