De dagen worden weer korter, de blaadjes vallen van de bomen, het Sinterklaasjournaal is begonnen en steeds vaker hoor je stiekem al een Kersthitje voorbij komen op de radio… jep, de feestdagen zijn in aantocht! Ik hou wel van die lichtjes-kerstbomen-chocolademelk-dekentjes periode. Jij? 

Feestdagen betekent bij veel families en vriendengroepen ook: cadeautjes! Lootjes trekken, cadeautjes onder de kerstboom of in de zak van Sinterklaas. Heb je nog inspiratie nodig voor jouw verlanglijstje? Of op zoek naar een origineel, duurzaam en/of handig cadeau? Dat komt mooi uit, want ik heb wat tips voor toffe Feel Good cadeau’s op een rijtje gezet 🙂

Sieraden van Taj

Dit duurzame merk uit Amsterdam maakt sieraden van gerecycled zilver en goud. Deze materialen zijn afkomstig uit oude sieraden en zilverwaar (zoals vorken, onderzetters en kandelaars) uit Bali, Sulawesi, Kalimantan en Java. Mooie sieraden met een mooi verhaal, i love it!

Feel Good Cadeau's

Check de hele collectie op de website van Taj Amsterdam.

Dopper

Wie kent ze niet? De vrolijke gekleurde waterflessen die je stimuleren om weer water te drinken én voorkomen dat je wegwerpflesjes koopt/gebruikt. Heb je al een Dopper? Check dan ook eens de andere Dopper producten zoals de sportdop (aanrader!) voor je Dopper of de Dopper t-shirts.

Foodhuggers

Deze vriendjes in de keuken zorgen ervoor dat jij veeeeel minder plastic of folie gaat gebruiken! Van avocado’s tot appels en van komkommers tot kiwi’s, deze rakkers houden alles lekker vers voor je.

Feel Good Cadeau's

Onder andere te koop bij Babongo: Foodhuggers & Avocadohuggers

TOMS of Mipacha

Kekke schoenen met een goed verhaal? Check dan eens de schoenen van TOMS of Mipacha. Deze merken zorgen voor werkgelegenheid in het land van herkomst mét goede arbeidsomstandigheden.

Thee

Nog een paar euro over in je cadeaubudget of op zoek naar een klein cadeautje? Een doosje/zakje bijzondere thee doet het altijd goed! Extra leuk: geef bij losse thee direct een mooi theeblik.

Feel Good Cadeau's

Natural Temptation is te koop bij WAAR. Yogi Tea is onder andere te koop bij Ekoplaza. De Jasmin Green thee op deze foto is van Coffee Company.

Geef een boompje

Heb je ooit wel eens gedacht aan een boom als cadeau? Geefeenboompje.nl heeft voor elke gelegenheid een geschikte boom.

Totebag

Met de afschaffing van de gratis plastic tasjes zijn de totebags helemaal hip met allerlei leuke teksten en printjes. Bijvoorbeeld deze opvouwbare totebag van WAAR.

Feel Good Cadeau's

Notitieboekje van olifantenpoep

Nee dit is geen grapje, dit notitieboekje is echt gemaakt van olifantenpoep! Dat ruik je niet hoor 🙂 maar duurzaam is het wel!

Feel Good Cadeau'sTe koop bij WAAR.

NIKS of een donatie aan een ander goed doel

Omdat de meeste mensen al genoeg spullen hebben is er NIKS in het leven geroepen: de cadeaukaart waarmee je NIKS geeft maar er een donatie naar Greenpeace gaat. Is Greenpeace niet helemaal jouw cup of tea? Dan kun je natuurlijk ook altijd vragen of Sinterklaas/Kerstman een donatie aan een ander goed doel van jouw keuze wil doen (of jij doet dit voor degene die je iets wil geven).

Extraatje

Wil je wat extra’s bij je cadeau(‘s) geven, maar iets anders dan de wel-bekende-chocoladerepen? Schrijf een persoonlijk kaartje, bijvoorbeeld een schattig kaartje met bloemzaadjes erin. Of een zakje bananensnackjes van ‘Big Stories in a Little Bag’ (ook deelbaar met je konijn, true story)

Feel Good Cadeau's

Kaartje en bananensnacks zijn te koop bij WAAR.

De producten van WAAR heb ik van WAAR gekregen om een artikel over te schrijven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *