Jep, ook ik ben om. Ik ben verslingerd geraakt aan het luisteren van podcast!

Op doordeweekse dagen ben ik ongeveer 2,5 uur onderweg, waarvan 1 uur en 15 minuten in de trein. Normaalgesproken (eigenlijk is het niet zo normaal maar we doen het allemaal) zijn dit momenten dat ik naar mijn mobiele telefoon zit te staren en shuffle tussen Facebook, Instagram, Whatsapp, e-mail en Google. Hersenloos swipen, scrollen en tikken in en tussen apps die me op dat moment vrij weinig inspiratie brengen. Ineens schoot het me te binnen dat Growthinkers regelmatig een podcast opneemt voor Happinez onder ‘Het Groene Hart van’. Dat zou wel eens de inspiratie kunnen zijn waar ik naar op zoek ben.

En dat was het! Dus je weet meteen wat de eerste tip hieronder gaat zijn 🙂 En omdat iedereen wild lijkt te worden van Engelse podcasts, hier wat leuke Nederlandse podcast, want die zijn ook tof!

Het Groene Hart van – Happinez

Interviews met inspirerende gasten over een groen en fijn leven. Mijn favoriete afleveringen (zeg je dat zo?) zijn die met Nina Pierson en Dennis Storm.

Growthinkers – Jelle Derckx

Relatief korte podcasts die je als een audio-snack tussendoor kunt luisteren voor een dosis inspiratie over duurzaamheid, persoonlijke ontwikkeling en minimalisme.

Leven Zonder Stress – Patrick Kicken

Deze titel dekt eigenlijk gewoon de lading: Patrick Kicken interviewt verschillende mensen over hoe zij omgaan met stress.

Waarom niet? – Thomas de Vries

Thomas interviewt over persoonlijke ontwikkeling en hoe we ons leven fijner en beter kunnen maken.

Ik weet het ook niet – Jelmer de Boer

Relaxte, nuchtere interviews over uiteenlopende onderwerpen waar Jelmer zelf graag wat meer over wil weten (en ik meestal ook). Bijvoorbeeld over slaap (met Paul Bosma), fit zijn (met Arie Boomsma) en minimalisme (met Jelle Derckx).

De Wild & Free Society – Lou Niestadt

Energieke podcasts over hoe je je eigen autonome leven kunt leiden in plaats van wat de maatschappij van je lijkt te verwachten. I ? Lou!

Tot slot een podcast-serie die me diep in mijn hart raakte:

Bob – VPRO

Het verhaal van de dementerende Elisa die op 84-jarige leeftijd een aangrijpend liefdesverhaal aan haar dochters verteld. Dit hebben zij nog nooit gehoord! Klopt het verhaal dat hun moeder ze verteld of zijn het verzinsels die ze vertelt doordat ze de grip op de realiteit verliest?

Heb je leuke/interessante podcast tips? Laat het dan hieronder weten ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *