Welkom in 2018 iedereen! Ik hoop dat jouw jaarwisseling precies was zoals jij het het fijnst vindt. Voor mij was dat spelletjes, hapjes, oliebollen en champagne ? met vrienden.

Om het jaar in te luiden hierbij een terugblik op 2017 en mijn ‘goede voornemens’ voor 2018.

2017

2017 was voor mij het jaar van ‘Dankbaarheid’. Sinds 2016 stel ik ieder jaar een thema centraal. Dit is geen groot zwaarwegend meetbaar doel, maar een soort van reminder voor mijzelf om gedurende het jaar bij stil te staan. 

Dankbaarheid

Dit thema was best confronterend. Ik merkte hierdoor hoeveel dingen zo vanzelfsprekend lijken, of voelen alsof ik er ‘recht op heb’, dat ik gewoon vergeet om dankbaar te zijn. Ik heb me dan ook regelmatig ontzettend ondankbaar gevoeld, vooral als het om iets ging waar ik verdrietig over was. Maar hiervan leerde ik:

Soms ben ik gewoon even niet dankbaar voor iets. Dat betekent niet dat ik ondankbaar ben, maar dan komt de dankbaarheid pas later of in een andere vorm.

Dit jaar ben ik mijzelf enorm tegengekomen doordat ik last kreeg van restklachten van mijn triggerfingers en polsinstabiliteit. Korte samenvatting: na de operaties eind 2015 ben ik te enthousiast weer aan het werk gegaan, waardoor het niet goed genezen was. Hier was ik echt heel verdrietig over, want het voelde voor mij alsof ik faalde.

Er was in dit verhaal niets om dankbaar voor te zijn, zo leek het op dat moment. Maar achteraf ben ik nu zoveel mensen en instanties dankbaar voor de hulp in deze situatie! Ook ben ik mezelf dankbaar dat ik hulp gezocht en gevraagd heb. Soms komt de dankbaarheid dus pas later. Niet om de situatie zelf, maar om wat ik ervan leer/ervaar en dat is een mooi vooruitzicht.

Omdat ik 9 foto’s te weinig vond, zijn dit mijn ‘best 18’ van 2017!

Terugkijkend op 2017 zijn er ontelbaar veel dingen waar ik dankbaar voor ben. Een paar highlights in willekeurige volgorde:

– Mitch die er altijd voor me is, knuffels in overvloed voor me heeft en.. hij heeft me gevraagd om met hem te trouwen
– Ik heb de liefste (nieuwe) vrienden, familie en collega’s
– En ik heb het grappigste bromberen konijn ter wereld
– De vakanties naar Parijs, Antwerpen, Sardinië en Noorwegen
– De logeerpartijtjes bij vrienden thuis, maar ook in de bibliotheek ?
– Ik kan eindelijk weer kan gamen! (Legend of Zelda: Breath of the Wild)
– Ik heb veel geleerd over mijn grenzen, dromen en talenten

Maar ook de dagelijkse, vanzelfsprekend-voelende, dingen zoals: ik heb een baan en een huis, iedere dag eten en een bed om in te slapen. Ik maak me vaak zo druk om onnozele dingen, maar damn… wat heb ik het eigenlijk goed!

Kleine doelen

Daarnaast waren er in 2017 een paar kleinere doelen waaraan ik wilde werken:
1. Blogschema opstellen 

❌ Bloggen lukte dus niet zo goed door de handissues. Sorry! Gaat op de lijst voor 2018.

2. 2x per week sporten

❌ Eerste helft van het jaar gelukt, daarna gestrand door de handproblemen. To be continued in 2018!

3. Tattoo laten zetten

✅ SCORE! Dat is gelukt ? Mijn zusje en ik lieten ‘Ohana‘ tatoeëren op de achterkant van onze bovenarm. 

2018

Afgelopen jaar heeft me weer met mijn perfectionistische neus op de feiten gedrukt: ik ga te makkelijk over mijn eigen grenzen heen omdat ik alles veel te goed wil doen. Daarom is mijn thema voor dit jaar: Zelfcompassie. Lief zijn voor anderen is een ding, maar lief zijn voor mezelf.. daar ben ik niet zo goed in. 

Een mooi moment om ‘De moed van imperfectie‘ weer eens uit de kast te trekken.

Kleine doelen

Uiteraard heb ik voor dit jaar ook dit jaar weer een paar kleinere doelen:
1. Blogschema opstellen
2. 2x per week sporten > krachttraining om instabiliteit te voorkomen
3. 1 avond per week blocken voor eigen vormgeving/illustratie projecten

O ja ? En Mitch en ik zullen dit jaar bezig zijn met de voorbereidingen van onze bruiloft natuurlijk! ?Anders is er geen feestje in 2019. Ik ga er vanuit dat hier wel een blogje, of 2, over komen dit jaar. Stay tuned!

 

Ik heb zin in 2018! Wat zijn jouw goede voornemens/plannen voor dit jaar? Of wat heb je geleerd in 2017 en waar heb jij het meeste zin in komend jaar? Ik ben nieuwsgierig naar jullie plannen.

 

Dit bericht bevat een affiliatie links. Klik hier voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *