Zondag 17 september vlogen Mitch en ik naar het zonnige Sardinië. Voor het eerst een vakantie samen waarin zon, zee en strand op de planning stonden. Persoonlijk vond ik dat enorm spannend, aangezien ik er vanuit ging dat Mitch zich zou gaan vervelen op een strand…

Verrassing! Uiteindelijk bleek ik degene te zijn die de meeste moeite had met stilliggen, haha. En dat was niet de enige verrassing deze vakantie.

Sardinia…

Wow, wat is Sardinië een prachtig eiland! Denk aan witte stranden – blauwer dan blauwe zee – zon – grotten – rotsen – kloven – lekker eten – fantastische wijn – kleurrijke dorpjes/stadjes – zucht ik wil weer terug….

We hadden vooraf een auto gehuurd en 3 hotels geboekt. In elk hotel sliepen we 3 nachten. Door een fout van mij, waren ze alleen in een niet zo handige volgorde geboekt… hierdoor waren we steeds +3 uur onderweg van het ene hotel naar de andere. Oeps!

Hieronder zie je de route. Wij gingen dus van A (vliegveld) naar B – C – D en weer naar A, terwijl A – D – B – C – A wat logischer was geweest. Mja zo zie je wel zoveel mogelijk van het eiland zullen we maar zeggen ;). 

Op dit kaartje kun je ook zien waar we geslapen hebben, wat wat ons betreft de leukste bezienswaardigheden zijn en fijne restaurants waar we hebben gegeten. Doordat we in het laag seizoen vakantie vierden was het vrij rustig bij toeristische plekken en op de stranden, heel fijn! 

Wat vegetarisch eten betreft vond ik het ’s avonds knap lastig. Steeds pizza of pasta ging mij na een paar dagen een beetje vervelen (#luxeprobleem). Omdat ik tijdens mijn vakantie vooral wil relaxen en niet wil stressen over eten, heb ik zo nu en dan een beroep gedaan op mijn persoonlijke vakantie-vis-regeling. Hierdoor heb ik elke dag kunnen genieten van mijn eten.

…with love

Al op de allereerste avond had Mitch een verrassing voor mij: een prachtige ring in een doosje en de vraag “wil je met me trouwen?!”

In films gaan mensen huilen en vliegen ze elkaar in de armen en huilen ze samen terwijl zij “ja” roept…

Mijn eerste reactie was: NIET!!!
Gevolgd door: ECHT WAAR?!?!?!
En daarna volgde natuurlijk de “ja” 🙂

Sometimes the best moments are the ones you didn’t plan at all

Ik was zo ontzettend verbaasd dat hij me dit vroeg, want hij zei al zo lang dat hij niet wilde trouwen en dat hij trouwen onzin vond. Ik wilde wel graag trouwen (en dat wist Mitch ook), maar had me erbij neergelegd dat hij het niet wilde. Daardoor had ik het totaal niet meer verwacht! Achteraf bekende Mitch dat hij al wat langer nadacht over een geschikt moment om het te vragen en bewust had aangedikt dat hij niet wilde trouwen… lekker dan, haha!

Het Nieuwe Trouwen

En dan ben je ineens bezig met het voorbereiden van je eigen bruiloft! We hebben eigenlijk geen idee wat er allemaal mogelijk is en hoe je zoiets aanpakt. Via Instagram kwam ik op het profiel van Engaged terecht; de trouwbeurs voor mensen die niet van trouwbeurzen houden – that sounds like us 🙂

De beurs was alleen net geweest, maar gelukkig hebben de oprichters van Engaged (Judith van Lent en Vivian Dony) een heel mooi boek geschreven over trouwen. Het boek draagt met recht de naam ‘Het Nieuwe Trouwen’, want het gaat over hoe jullie een bruiloft kunnen organiseren die bij jullie past en die niet bol staat van de traditionele poppenkast en verplichte onderdelen waar jullie geen zin in hebben.

Wij vonden het een heel prettig boek om aan het begin van onze voorbereidingen te lezen. Het benadrukt dat het ons feest is en dat eigenlijk alles mogelijk is, zoals wij dat willen. Ook geeft het praktische tips over hoe je bijvoorbeeld leveranciers kiest of hoe om te gaan met kids op je bruiloft. Bovendien is het boek prachtig vormgegeven met veel inspirerend beeldmateriaal (i’m a sucker voor die dingen)… Het heeft ons handvaten en inspiratie gegeven om aan de slag te gaan met ons eigen feest, we hebben er zin in! ^-^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *