Eindelijk heb ik weer wat meer energie om te bloggen, yay! Sorry voor de stilte hier. Ik was fysiek niet in staat om te bloggen, want: handoperaties. ? Daarbij ik was gewoon heel moe ? van het herstelproces en het steeds weer een beetje meer werken.

Ik werk ondertussen (sinds vorige week) weer fulltime en het herstel van mijn handen gaat de goede kant op. Het is nog niet helemaal klaar, maar we komen er wel ? (aldus mijn fysiotherapeut).

Tijd voor weer een leuke blogpost met 7 films die ik de afgelopen tijd heb gezien en de moeite waard vind om met jullie te delen :). Enjoy!

Black Swan

Heftige thriller over de concurrentiestrijd tussen twee ballerina’s (Nathalie Portman & Mila Kunis) om de hoofdrol in het bekende ballet ‘Het Zwanenmeer’ van Tsjaikovski. Nina (Nathalie Portman) gaat zó op in deze strijd dat ze haar grenzen en de realiteit totaal uit het oog verliest. 

Song of the Sea

Prachtig geïllustreerde 2D animatiefilm over 2 kinderen die na het verdwijnen van hun moeder bij hun oma moeten gaan wonen. Wanneer ze besluiten om terug te keren naar de zee, worden ze tijdens hun reis meegezogen in een wereld die ze alleen kennen uit de volksverhalen van hun moeder. Let op: superschattige zeehondjes ?.

The Hateful Eight

De achtste film van hollywoodlegende Quentin Tarantino over 8 personen die door een sneeuwstorm met elkaar vast komen te zitten in een afgelegen herberg. Toeval of toch niet? Meer ga ik niet spoilen, want dat zou zonde zijn. Als je de eerdere films van Tarantino tof vond, dan is dit zeker een aanrader ?.

When Marnie was there (Omoide no Mânî)

Japanse animatiefilm van studio Ghibli over de bijzondere vriendschap tussen Anna en Marnie. Anna is een verlegen meisje dat vanwege haar gezondheid naar haar oom en tante in een dorp aan de kust wordt gestuurd. Hier ontmoet ze de mysterieuze Marnie, met wie ze een zomer vol avonturen beleeft. Deze film zag ik eigenlijk afgelopen zomer al, maar ik wilde ‘m toch nog met jullie delen. Voor mij is dit namelijk de beste film van 2015 ?. Het verhaal is klein, maar juist daardoor zo mooi. Ik beken: ik heb een paar traantjes gehuild. 

Carol

New York, begin jaren ‘50. Therese Belivet (Rooney Mara) droomt van een meer vervullend leven als ze Carol Aird (Cate Blanchett) ontmoet, een verleidelijke vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk. De vonk slaat onmiddellijk over en als de onschuld van hun eerste ontmoeting vervaagt, wordt hun verbondenheid dieper. De film is wel wat traag, niet gaan kijken als je een beetje moe bent dus ?, maar juist hierdoor is de film erg subtiel, tragisch en mooi tegelijk.

 

The Railway Man

Dit is het aangrijpende, waargebeurde verhaal van een Schotse luitenant die tijdens WWII door de Japanners naar een kamp in Thailand gestuurd werd. Hier werd hij gefolterd en gedwongen om mee te bouwen aan de beruchte brug over de rivier de Kwai. Jaren later lijdt hij nog steeds aan posttraumatische stressstoornis tot zijn tweede vrouw hem helpt zijn verleden te verwerken.

 

The Revenant

1823. Tijdens een expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis wordt Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) aangevallen door een beer en voor dood achtergelaten door zijn gezelschap. Tijdens zijn overlevingstocht ondergaat hij ondenkbare tegenslagen. Gedreven door wraak, zijn wil om te leven en zijn liefde voor zijn familie, baant Hugh zich een weg door een strenge winter. De prachtige beelden, Leo en het fascinerende verhaal hebben mij de tijd laten vergeten toen ik deze film keek. Wow! ?

 

Welke van deze films heb jij ook al gezien en wat vond jij ervan? Of welke wil je graag nog zien? Of heb je een andere goede filmtip voor me? Laat het me weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *