Kon’nichiwa! Van 29 augustus t/m 13 september zijn Mitch en ik op vakantie geweest naar Japan ??. We hebben echt van iedere minuut genoten (okay misschien ietsje minder van de regen ☔️ toen er een tyfoon langs kwam) en we hebben heel veel bijzondere dingen gezien en meegemaakt ?.Voor een video-impressie: klik hier!

Omdat ik er echt uren over kan praten ? is dit blogbericht het tweede deel van ons reisverslag. Voor deel 1 klik je hierrr. ? Enjoy!

Dag 9 ~ 6 sept. 2015

Fushimi-Inari Taisha

Op onze laatste dag in Kyoto gingen we nog naar de meest bekende toeristische trekpleisters van Japan: Het pad met de duizenden rode torii’s (poortjes).

Japan_2015-6426

Hier dachten we dus dat we er bijna waren...
Hier dachten we dus dat we er bijna waren…

Aan het begin van het pad is het erg druk, maar naar mate je verder naar boven gaat wordt het rustiger, want lang niet iedereen wil het 4 km lange pad lopen. Op het uitkijkpunt dachten we dat we er bijna waren…maar toen waren we net op 1/3 haha. Kijk uiteindelijk hebben we de top gehaald:

Yay we hebben het gehaald!
Yay we hebben het gehaald!

Kyoto – Tokyo

In de middag pakten we de Shinkansen naar Tokyo. Dit duurde ongeveer 2,5 uur, maar dat is niet zo erg want de treinen zijn echt superchill.

Japan_2015--2

Tokyo

Eenmaal in het hotel aangekomen waren we echt heeeeel blij: er was een bad in onze kamer! ? ? Owh en de wc had wc-brilverwarming ?. Dus toen onze billen opgewarmd waren, pakten we de trein naar de wijk Harajuku.

Harajuku

Deze wijk is het ’teen fashion district’ van Tokyo. Je hebt vast wel eens een foto van en Japans Lolita-meisje gezien? Nou dat dus en nog veel meer eigenzinnigheid. Ik zou het zelf niet dragen, maar ik vind het er wel heel gaaf uitzien.

We liepen vanaf het station door Takeshita straat, waar we bij een van de vele crêpe-tentjes een crêpe aten (altijd lekkerrr).

Japan_2015-04611
creeeeeeepes! <3

Vervolgens staken we de weg over naar Cat Street, belandden we onderweg nog in de Kiddyland speelgoedwinkel, om uiteindelijk uit te komen bij het bekende kruispunt: Shibuya crossing.

Shibuya Crossing
Shibuya Crossing

Shibuya crossing

Dit is een soort van Times Square van Tokyo. Grote reclameschermen, veel verlichting en veel mensen. Op dit kruispunt steekt iedereen kriskras doorelkaar over, soms met wel duizend mensen tegelijk!

We wilden graag bij het standbeeld van Hachi kijken, maar het regende ☔️ een beetje veel te hard. We besloten om bij Starbucks te gaan zitten, want daar heb je echt een gaaf uitzicht over het kruispunt. Terwijl we naar buiten keken zei ik: “Volgens mij kan het echt niet nog harder regenen”… waarop het nog harder begon te plenzen ? (sorry mensen in Tokyo!).

Chai latte en Matcha Frappuccino bij Starbucks
Chai latte en Matcha Frappuccino bij Starbucks

Ik had niet zo’n zin om nog verder door de regen te lopen, dus we kochten net voor sluitingstijd een bath bomb bij Lush (schuin tegenover de Starbucks) en ik ben het bad in de hotelkamer gaan uittesten.

Dag 10 ~ 7 sept. 2015

Ghibli museum

Studio Ghibli is de meest bekende Japanse animatiestudio, bekend van onder andere de tekenfilms ‘My Neighbor Totoro’, ‘Ponyo’ en ‘Spirited Away’. Voor dit museum moet je (echt waar!) 3 maanden van tevoren online tickets bestellen ? anders doen de Japanners zo: ? en dat bekent dat je niet naar binnen mag. Wij hebben dit braaf gedaan en daardoor waren we de lucky owners ? van 2 tickets voor dit museum.

Japan_2015-04633
Bordje bij de bushalte
Japan_2015-6450
Totoro! <3
Japan_2015-6451
Buitenkant van het Ghibli Museum
Robot uit Castle in the Sky
Robot uit Castle in the Sky

Het hele museum ademt de sfeer van de wereld van de animatiefilms van Studio Ghibli. Het is echt zoooo ontzettend mooi! In het museum is het thema ‘verdwalen’, wat ook de volwassen bezoekers uitnodigt om weer kind te zijn, i ? it! We mochten binnen geen foto’s maken, dus des te meer reden voor jullie om er zelf heen te gaan ?.

Rest van de dag

’s Middags hebben we rondgehangen in de wijk Shinjuku en tegen de avond zijn we naar Shibuya gegaan voor Hachi (yay het was droog!) en overheerlijke sushi!

Hachi
Hachi
Winkelstraat van Shibuya
Winkelstraat van Shibuya
Drukte op Shibuya crossing
Drukte op Shibuya crossing
Dag 11 ~ 8 sept. 2015

Pokémon Mega Center

Vandaag gingen we naar mijn allergrootste lievelingswinkel: Het Pokémon Mega Center ?. Nou ja goed, de foto’s vertellen wel hoe leuk ik het vond.

Japan_2015-04647

Japan_2015-04658

Japan_2015-04659

Gundam Café

Om de dag nog extra geeky te maken, gingen we naar de wijk Akihabara (de elektronicawijk van Tokyo) en hebben we bij het Gundam Café geluncht.

National Museum

Vanaf Akihabara zijn we naar het National Museum gelopen. Dit museum heeft ’s werelds grootste collectie Japanse kunst, waaronder Boeddhistische beelden, kimono’s, harnassen, samurai zwaarden en nog veel meer. Erg mooi om te zien allemaal.

Taiko no Tatsujin

Op de terugweg belandden we in een arcade hal, of misschien ook wel in 2… of 3… en zijn we Taiko no Tatsujin gaan spelen. OMG wat een leuk spel! Het is een drum game en je moet in het midden of op de rand slaan, afhankelijk van wat ’t spel aangeeft. Dit klinkt natuurlijk makkelijker dan dat het is, maar het is zo ontzettend leuk en het ziet er zo vrolijk uit allemaal. Echt fantastisch!

Maid Café & Karaoke

’s Avonds hadden we met Kimberley en Luciënne afgesproken, collega’s van Mitch die ook in Tokyo op vakantie waren. Ze hadden voor extra gezelligheid Rohandi meegenomen (++ hij spreekt Japans! Heel handig!).

We belandden in een Maidreamin’ Maid Café, waar meisjes in french maid costumes liedjes met je zingen en je eten komen brengen. We aten er een zwaar overpriced, maar supercute ijsje en kregen kattenoortjes!

Beren ijsje <3
Lief zijn we he 😉

Voor nog meer Japanse gekkigheid gingen we naar een karaokebar. Japanners zijn gek op karaoke en je ziet deze bars dan ook overal. Je huurt er een kamertje met een karaokeset, podium, discoverlichting en eventueel inclusief eten/drinken en zingen maar! We hebben ontzettend gelachen en ons schor ‘gezongen’, Mitch was de ster van de avond en verder mag ik er niet teveel over vertellen ?.

Dag 12 ~ 9 sept. 2015

Vandaag was er WEER regen, bleegh ik was er wel een beetje klaar mee. Gelukkig zouden we naar een museum gaan en hadden allebei een stormparaplu, dus niet zoveel last van dachten we.

SEGA Joypolis

We gingen met de monorail (zonder bestuurder) naar Odaiba, een kunstmatig eiland voor de kust van Tokyo. Onderweg naar het National Museum of Emerging Science and Innovation kwamen we SEGA Joytopolis (arcadehal 3.0 met behalve arcadegames ook een achtbaan en een soort halfpipe attractie) tegen, dus dat konden we niet overslaan natuurlijk!

japan_joytopolis
Star Wars Battle Pod
Japan_joytopolis
Transformers: Human Alliance Special

Gundam

Nadat we uitgespeeld waren in Joytopolis, liepen we weer verder, over de pier, richting het museum. Het regende nog steeds en het waaide zo hard dat Mitch’ stormparaplu omklapte ?.  Gelukkig kwamen we de real size Gundam tegen en waren we de regen voor 2 minuten even vergeten ?.

Gundam!!

National Museum of Emerging Science and Innovation

Yay, we kwamen eindelijk bij het museum aan! Ondertussen waren mijn sokken al doorweekt, maar dat was ik heel snel vergeten toen we bij de ingang van het museum zagen dat er een tijdelijke, speciale Pokémon expositie was!!

Dit museum is echt het aller, aller, allertofste museum waar ik ooit geweest ben. Kort gezegd gaat over moderne technieken, die vaak nog volop in ontwikkeling zijn, en hoe deze toegepast (kunnen gaan) worden in ons leven. Van menselijke robots die voor je kunnen spreken, tot groene energie en van geneeskunde tot privacy en persoonlijke data. Alles wordt op een interactieve manier aangeboden en is daardoor voor zowel volwassenen als kinderen heel goed te begrijpen. Echt zo gaaf! Wat ik vooral mooi vond is dat het thema duurzaamheid overal weer terug kwam en dat kinderen er echt bewust van worden gemaakt dat dit heel belangrijk voor de toekomst gaat zijn.

Interactieve expo over privacy en data
ASIMO de robot van Honda

3D-film over o.a. Dark Matter

En dan was er natuurlijk ook nog die Pokémon expositie ?. Bij binnenkomst mochten we een Pokéball kiezen en aan de hand van tests in het Pokélab moesten we erachter zien te komen welke Pokémon er in onze Pokéball zat. Heel leuk gemaakt en opgezet! Daarna was er nog een gedeelte waarbij het ontdekken van Pokémon in de games, doorvertaald werd naar het ontdekken en bestuderen van dieren in je eigen leefomgeving. Dit vond ik zo ontzettend goed en leuk gedaan!

Schone sokken & foooood

Onze sokken waren nog steeds nat, dus we zijn schone sokken gaan halen in ons hotel. Ondertussen had mijn moeder me geappt: “Hebben jullie ook last van die tyfoon?”, waarop bij ons het kwartje viel waarom het zo hard regende en waaide ?☔️. ’s Avonds hebben we in de buurt van ons hotel heeeeerlijke soba noedels gegeten ?? bij een tentje waar ze geen engelse kaart hadden ? en we dus in de etalage aan moesten wijzen wat we wilden eten.

Dag 13 ~ 10 sept. 2015

Vismarkt

De vismarkt in Tokyo is wereldberoemd vanwege zijn omvang. Om 5:20 uur worden de eerste (en beste) tonijnen verkocht aan restauranteigenaren voor sushi. Zo vroeg waren wij er dan weer niet, maar het was wel interessant om te zien hoeveel soorten vis er verkocht worden en hoe het eruit ziet.

Let op: als je vegetariër bent en niet tegen dode vissen kunt, kun je er beter niet heen gaan. Ik kan er zelf vrij goed tegen omdat ik heel vaak heb staan kijken als mijn vader vis stond te fileren in onze keuken. Voor mij was dit meer een stukje cultuur wat ik wel graag gezien wilde hebben.

Buitenmarkt

Vlakbij de binnenmarkt van de vismarkt is er ook een buitenmarkt waar je natuurlijk sushi kunt kopen, maar ook spullen voor in je keuken, thee en kruiden enzo. Wij kochten er thee en nori voor thuis.

Ginza

Vanaf de markt liepen we richting Ginza, soort van New York’s Fifth Avenue maar dan in Tokyo. Wel leuk, maar ik heb niet zoveel met dure winkels als ik eerlijk ben ?.

Imperial Palace

We gingen met de trein vanaf Ginza naar Tokyo Station, om bij Tokyo Imperial Palace te kijken. De tuin er omheen vonden we niet heel spannend en van het paleis zelf kun je maar een klein stukje zien (vanaf grote afstand). We vroegen ons al af waarom er allemaal mensen op hetzelfde punt, zo ver van het paleis foto’s stonden te maken ?.  Owh ja wel goed nieuws: het was ein-de-lijk droog! Geen regen meer! Yay!

Dichterbij mag je niet komen
Tuin bij het paleis

Akihabara

We hadden allebei zin om nog even te nerden in Akihabara. Dus hop weer in de trein! We gingen naar Super Potato, de beste retro game winkel die ik ooit heb gezien. Daarna gingen we op zoek naar een Pikachu onesie voor mij ? en die vonden we bij Don Quijote! De rest van de avond hebben we Taiko no Tatsujin, Maimai en nog wat andere arcade games gespeeld. Mr. & Mrs. Nerd hadden de tijd van hun leven ?.

Schermafbeelding 2015-10-14 om 23.27.41
Taiko no Tatsujin
Schermafbeelding 2015-10-14 om 23.29.22
Maimai
Dag 14 ~ 11 sept. 2015

Tokyo Disney gekte

Whoohoo, vandaag ging de wekker supervroeg, want we gingen naar Tokyo Disney! ? Ons hotel had een shuttle service met de Disneyparken, waarbij we konden kiezen tussen een bus om 6:30 uur ? of om 9:30 uur. Het park ging pas om 8:30 uur open, maar we kozen toch voor de vroege bus: Dan zijn we er in ieder geval op tijd…

En op tijd waren we. Om 7:00 uur stonden we  in de rij voor een nog dichte kassa om tickets te kopen voor Tokyo Disney Sea. We waren gelukkig niet alleen…. er zaten al zo’n 200 mensen op picknickkleedjes in de rij te wachten voor de ingang van het park! ? We waren echt stomverbaasd!

Om 7:30 uur ging de kassa open. Toen we tickets hadden gekocht, mochten we achteraan in de rij voor de ingang van het park aansluiten (de picknick-kleedjes-rij) die inmiddels was verviervoudigd ?. Gelukkig hadden we nu een uur te tijd om de parkplattegrond te bestuderen.

Tokyo Disney Sea

?Yay de deuren van het park gingen open! ? De Japanse mensen waren ook blij, want die stormden letterlijk richting de attracties zodra ze binnen waren ?.

Toky Disney Sea is uniek in de Disneyparken familie. Zoals je misschien al vermoedde staat het thema zee/water ????? centraal en dit vind je in de namen van de delen van het park terug bijvoorbeeld Lost River Delta en American Waterfront. De thematisering is echt heel erg mooi ? en bij ieder deel van het park stap je weer een andere wereld binnen. In het midden van het park staat een grote vulkaan, die een paar keer per dag ook ‘uitbarst’.

Japan_2015-04736

Dit zijn de attracties die waar we in zijn geweest, in volgorde van bezoek:
1. Toy Story Mania
2. Mermaid Lagoon Theatre
3. Tower of Terror (Fast Pass)
4. 20.000 Leagues Under the Sea
5. Indiana Jones Adventure: Temple of the Crystal Skull (Fast Pass)
6. Magic Lamp Theatre

Japan_2015-04730
Toy Story Mania
Japan_2015-04733
De wachtrijen zijn ook erg leuk!
Japan_2015-04741
Arabian Coast
Japan_2015-04744
Mermaid Lagoon
Japan_2015-04746
Vroeger wilde ik Ariël worden als ik groot was
Japan_2015-04762
Tower of Terror
Japan_2015-04765
Mysterious Island – In de vulkaan
Japan_2015-04767
Mysterious Island – In de vulkaan
Japan_2015-04780
Dat dus!

Vanmorgen leek het voor ons gevoel best wel druk, maar achteraf bleek het minder druk dan ‘normaal’ en vielen de wachtrijen erg mee! Tegen 16:00 uur hadden we hier alle attracties gezien die we wilden zien. Dus we huppelden het park uit, op naar Tokyo Disneyland!

Tokyo Disneyland

Twee Disneyparken op 1 dag! ? Je kunt mij haast niet blijer maken ?. Om 16:30 uur liepen (Mitch liep, ik huppelde enzo) we Tokyo Disneyland binnen.

Japan_2015-04803

Japan_2015-04802

Vooraf had ik al begrepen dat het park een mix is tussen Disneyland Parijs en Magic Kingdom in Orlando. Een aantal dezelfde attracties (en een paar unieke!), ongeveer dezelfde indeling, alleen dan met veel Japanse mensen in plaats van Franse/Amerikaanse ?. Wij zijn nog (met nadruk op ‘nog’) niet in Orlando geweest, dus voor ons was er genoeg nieuws te beleven!

Dit zijn de attracties waar we in zijn geweest, in volgorde van bezoek:

1. Pooh’s Hunny Hunt
2. Monster’s Inc. Ride & Go Seek
3. Star Tours: The Adventures Continue
4. Big Thunder Mountain
5. Splash Mountain
6. Space Mountain (Fast Pass)

Japan_2015-04814

Japan_2015-04822

Japan_2015-04825

Japan_2015-04857

Japan_2015-04859
Space Mountain

Doordat we tegen de avond naar dit park gingen, waren de meeste gezinnen al naar huis of ze gingen op hun picknickkleedje een plekje claimen voor alle parades van de avond. Hierdoor vielen de rijen ook hier weer reuze mee ?.

Japan_2015-04808

We hadden echt geluk met de niet-drukte en het was echt heerlijk weer de hele dag ☀️. Deze dag zou ik wel 100x over willen doen, niet om het anders te doen maar omdat het zo leuk was! ☺️

Dag 15 ~ 12 sept. 2015

Aardbeving

Ergens tegen 6 uur in de ochtend werd ik wakker gemaakt doordat het bed wiebelde! ? Ik dacht eerst dat het Mitch was die lag te draaien omdat hij best wel verkouden was… maar toen realiseerde ik me dat het een aardbeving was. ? Mitch sliep gewoon door ?, dus die maakte ik maar even wakker omdat ik het toch wel een beetje spannend vond. ?

Uiteindelijk was het een aardbeving van 5.3 (dat is redelijk heftig) op de schaal van Richter en het duurde maar een minuutje gelukkig.

Characterstreet

In character street vind je alle winkels van je lievelings characters ? Van Hello Kitty tot Gudetama ?en van Studio Ghibli tot Rilakkuma, je vindt ze allemaal in Character Street! We zijn hier kort doorheen gelopen, want de meeste winkels vind je ook ergens anders wel, maar hier zit alles lekker handig bij elkaar voor als je bijvoorbeeld kadootjes ? wilt kopen.

Japan_2015-04713
Studio Ghibli store

Japan_2015-04715

Japan_2015-04717

Japan_2015-04722
Pikachu was er ook weer!

Tokyo Sky Tree

Aardbeving of niet, wij gingen vandaag naar de 634 meter hoge (!) Tokyo Sky Tree. Deze toren is na de Burj Khalifa in Dubai de hoogste van de wereld.

We zijn op beide observatiedecks geweest (350m en 450m). Wat een fantastisch uitzicht heb je vanaf deze toren! ? We konden zelfs de contouren van Mount Fuji ? zien. Als je zo hoog staat besef je pas hoe groot en dicht bebouwd de stad is, maar tegelijkertijd zie je ook de bergen en de zee er omheen. Echt waanzinnig mooi en indrukwekkend.

Japan_2015-6603

Japan_2015-6627

Japan_2015-04887

Japan_2015-04889

Dag 16 ~ 13 sept. 2015

Tokyo – Amsterdam

En dan ineens zit de vakantie er al weer op! Om 13:50 uur vlogen we weer terug richting Nederland. De vlucht duurde 11:25 uur en we hadden gezellig gezelschap van een grappige Britse meneer naast ons. Om 18:30 uur landden we weer in Amsterdam en hadden we heel veel zin om lekker in ons eigen bedje te slapen ?.

Japan, je was WAANZINNIG ?. Thanks for having us en tot over een paar jaar! ?

11988385_1035267503159026_2612524267665437957_n

Wij vonden Japan echt een super fijn land om te reizen. Snelle treinen, schoon, vriendelijke mensen, heerlijk eten ? ? ik raad het iedereen aan! Binnenkort volgen er nog twee blogberichten over het verrukkelijke eten in Japan en de opmerkelijke en groene gewoontes van de Japanners ??. Ik heb ook heel veel kookinspiratie op gedaan, dus er komen ook hele lekkere Japanse recepten aan! Heb je een vraag over onze vakantie of het reizen in Japan? Laat het me gerust weten in een reactie hieronder ?. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *