Japan_2015-04482

Kon’nichiwa! Van 29 augustus t/m 13 september zijn Mitch en ik op vakantie geweest naar Japan ??. We hebben echt van iedere minuut genoten (okay misschien ietsje minder van de regen ☔️ toen er een tyfoon langs kwam) en we hebben heel veel bijzondere dingen gezien en meegemaakt ?.Voor een video-impressie: klik hierrr!

Omdat ik er echt uren over kan praten ? is dit blogbericht nummero 1 van 4 over Japan. Vandaag reisverslag deel 1 van 2 over wat we allemaal gedaan hebben! (deel 2 vind je hier!) ? Enjoy!

Dag 1 ~ 29 aug. 2015

Amsterdam Schiphol Airport -> Osaka Kansai Airport
Eindelijk! Na 5 maanden wachten was het zover: om 14:40 uur vlogen we naar Japan! De vlucht ✈️ verliep prima en onze vegan maaltijden waren lekker (thanks KLM!). Na bijna 11 uur vliegen kwamen we op 30 augustus om 8:35 uur lokale tijd in Osaka aan. 

Dag 2 ~ 30 aug. 2015

Osaka Kansai Airport
Nadat we onze bagage hadden gehaald, waren er nog 2 dingen die we op het vliegveld moesten ophalen:
1.  Japan Rail Passen: hiermee konden we 14 dagen onbeperkt met de trein reizen.
2. Pocket WIFI: hierdoor hadden we overal internet.
Beide hadden we van tevoren bij Japan Experience besteld. Het ophalen ging heel gemakkelijk dankzij de e-mails met uitleg die we voor de tijd gekregen hadden.

Japan_2015-03910
Pikachu wachtte al op ons op het vliegveld!

Osaka
Eenmaal in het hotel aangekomen, waren we al 27 uur wakker ? . We hadden stiekem allebei zin om een dutje te gaan doen, maar in plaats daarvan zijn we gaan douchen. Dit hielp echt heel erg goed! 

Osaka-jo
Osaka-jo

We pakten de trein naar het centraal station van Osaka en zijn vanaf daar naar het prachtige kasteel van Osaka (Ōsaka-jō) gelopen. Vanaf het fort heb uitzicht over de stad en ook het park/tuin er omheen is heel erg mooi. 

Na een dag van 35 uur was het om 23:00 uur tijd voor een welverdiend xxl dutje.

Dag 3 ~ 31 aug. 2015

Himeji
Vandaag gingen we weer fris en fruitig vroeg op pad met de Shinkansen (hogesnelheidstrein) naar Himeji, waar het mooiste kasteel van Japan staat: Himeji-jō ?. Het pad naar het kasteel is als een doolhof gebouwd om aanvallers in de war te maken, gelukkig staat de route tegenwoordig goed aangegeven. In het kasteel kun je naar de zesde verdieping klimmen, waar je een waanzinnig mooi uitzicht over de tuin en stad hebt.

Wachten op de trein
Wachten op de trein
Himeji-jo
Himeji-jo
Himeji mascotte
Himeji mascotte
Uitzicht vanaf Himeji-jo
Uitzicht vanaf Himeji-jo
Het Japanse landschap vanuit de trein
Het Japanse landschap vanuit de trein

Hiroshima
In de middag pakten we de shinkansen naar Hiroshima. Hier was ik erg onder de indruk van het Atomic Bomb Dome, het enige gebouw dat de atoomaanval heeft ‘overleeft’. Het is nu een herdenkingsplaats voor de slachtoffers van de atoomaanval. 

Atomic Bomb Dome
Atomic Bomb Dome
Monument in Hiroshima
Monument in Hiroshima

 

Dag 4 ~ 1 sept. 2015

Nara
Ik had heel veel zin in deze dag want we gingen naar Nara! Deze stad is bekend vanwege het Narapark met meer dan duizend herten ? en Todai-ji, een boeddhistische tempel welke het grootste houten gebouw ter wereld is en waarin een 15 meter hoog brozen Boeddha beeld zit. Leuk, mooi, indrukwekkend en onze Lonely Planet werd bijna door een hertje opgegeten ?.

Lief hertje!
Lief hertje!
Todai-ji tempelpoort
Todai-ji tempelpoort
Todai-ji tempel
Todai-ji tempel
De GROTE Boeddha (echt huge!)
De GROTE Boeddha (echt huge!)

’s Avonds bezochten we het Umeda Sky Building. Dit 173 meter hoge gebouw bestaat uit 2 torens die door de zwevende daktuin met elkaar verbonden worden. Het uitzicht vanaf de daktuin is echt fantastisch.

Uitzicht vanaf Umeda Sky Building
Uitzicht vanaf Umeda Sky Building
Osaka at night
Osaka at night
Osaka at night
Osaka at night

 

Dag 5 ~ 2 sept. 2015

Universal Studios Japan
Ik was snotverkouden door de airco, maar dat maakte niks uit want het was super mooi weer en we gingen naar Universal Studios Japan! ? Dit zijn de attracties waar we in zijn geweest, in mijn favoriete volgorde (eigenlijk was alles leuk!)
1. Biohazard – The Real 3
2. Hollywood Dream – The Ride
3. The Amazing Adventures of Spider-Man – The Ride 4K3D
4. Space Fantasy
5. Jurassic Park – The Ride
6. Jaws

Japan_2015-04385
Hogsmeade
Yay, Hogwarts!
Yay, Hogwarts!

Biohazard was het tofste, maar ook tegelijk het engste ? wat ik OOIT gedaan heb. Ik zal niet teveel verklappen, mocht het ooit terugkomen want het is een tijdelijke attractie die steeds verandert. De attractie is gebaseerd op de Resident Evil games (Biohazard in Japan) en je gaat met een groepje Raccoon City in om zombies neer te knallen. Hiervoor krijg je een Google Glass ? op, een sensor om je bovenarm en een wapen ?. Nou ja en dan komen de zombies… nee geen poppen, geen 3D, maar echte mensen ?, die ook echt achter je aan komen en je bijna aanraken. Spookhuis 3.0 ? SUPER ENG maar ook heel erg gaaf!

Het bewijs dat ik ECHT zombies geknald heb
Het bewijs dat ik ECHT zombies geknald heb
Everybody loves Minions
Everybody loves Minions

 

Dag 6 ~ 3 sept. 2015

Osaka Aquarium
In dit gigantische aquarium woont o.a. een 4,5 meter lange walvishaai, hele grote roggen en kwallen ? , zeehonden en pinguins ? . Hier wat foto’s van de dieren.

Japan_2015-5985

Japan_2015-6008

Japan_2015-6112

Japan_2015-6077

Japan_2015-6079

Osaka -> Kyoto
Halverwege de middags vertrokken we met de shinkansen ? naar Kyoto voor 3 nachten. Met deze snelle trein ben je er in ongeveer 30 minuutjes.

Kyoto Tower
Het hotel was tegenover het station dus dat hadden we zo gevonden. Nadat we onze koffers in de kamer hadden gezet, zijn we naar de Kyoto Tower gegaan, welke bovenop het hotel staat. Vanaf deze 100 meter hoge toren kun je zelfs Osaka zien liggen!

Uitzicht vanaf de Kyoto Tower
Uitzicht vanaf de Kyoto Tower

Kyoto
’s Avonds hebben we een wandeling door Kyoto gemaakt.

Dag 7 ~ 4 sept. 2015

Kyoto – tempel wandeling

Japan_Kyoto_wandelingVandaag hebben we een fantastische wandeling door Kyoto langs verschillende tempels ? gemaakt. Via deze route kom je bij Kiyomizu-dera (tempel op hoge houten pilaren), Ishibei-koji (mooiste straatje van Kyoto), Kodai-ji (tempel met een hele mooie tuin), Yasaka-jinja (hele kleurrijke tempel) en Chion-in (tempel met o.a. de grootste toeganspoort van Japan). Klik op de afbeelding om de route beter te bekijken.

’s Avonds hebben we in Ponto-cho gegeten, een smal oud Japans straatje met allemaal restaurantjes.

Kiyomizu-dera
Kiyomizu-dera
Japan_2015-04468
Kiyomizu-dera
Streets of Kyoto
Streets of Kyoto
Ishibei-koji
Ishibei-koji
Kodai-ji
Kodai-ji
Chion-in
Chion-in
Chion-in's grote bel
Chion-in’s grote bel
Chion-in toegangspoort
Chion-in toegangspoort

 

Dag 8 ~ 5 sept. 2015

Kyoto op de fiets

Japan_Kyoto_fietsrouteDe Gouden Tempel (Rokuon-ji), Zen tuin (Ryoan-ji), Bamboo bos en Monkey park stonden nog op ons verlanglijstje, dus we stippelden een leuke route uit en huurden 2 fietsen! Dit is echt een van de leukste dingen die we tijdens onze vakantie gedaan hebben. Je ziet zoveel meer op de fiets (rijstvelden!) en het fietsen op de stoep is ook erg grappig ?. Sowieso een topdag voor mij, want we hebben heeeel veel Shiba Inu’s ? gezien! Op de afbeelding hiernaast zie je onze route met alle sights en de fietsparkeerplaatsen (groen). Als je op de afbeelding klikt kun je de route beter bekijken.

De fietsverhuur (pin rechtsonder) kan ik ook aanraden. De fietsen waren ¥800 per fiets per dag en we kregen er allebei een flesje water bij. De meneer was erg aardig en gaf ons zelfs een verfrissingsdoekje toen we de fiets inleverden (ik dacht dat het was om de fiets schoon te maken, hihi).

Rokuon-ji
Rokuon-ji
Rokuon-ji
Rokuon-ji
faadf
In de tuin van Rokuon-ji
Ryoan-ji
Ryoan-ji

Japan_2015-6349

Bamboo bos
Bamboo bos
Monkey Park (wie zijn hier de aapjes? ;) )
Monkey Park (wie zijn hier nu de aapjes? 😉 )

Wow en dat was nog maar reisverslag week/deel 1 ? ! Ik hoop dat jullie het leuk vonden. In deel 2 gaan we naar Tokyo! De andere twee blogberichten zullen gaan over het heerlijke eten ? ? in Japan en de opmerkelijke en groene gewoontes van de Japanners ??. Ik heb ook heel veel kookinspiratie op gedaan, dus er komen ook hele lekkere Japanse recepten aan! Heb je een vraag over onze vakantie of het reizen in Japan? Laat het me gerust weten in een reactie hieronder. Tot de volgende keer!

Special thanks to Jannie & Rik voor het mailen van een fantastische lijst met Japan-tips voordat we op vakantie gingen! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *