moestuin_03_yogi

Ola, hier is verslaggever Yogi met het laatste nieuws uit de moestuin! 

De tomatentweeling

Pomo en Dori zijn nog steeds in een spannende battle aan het strijden om de titel ‘Tomatenplant van het jaar 2015″. De tussenstand op dit moment is: 2 bijna rijpe tomaten ? voor Pomo. Dori zal echt haar best moeten doen om deze achterstand nog in te halen. Stay tuned!

tomaat_broccoli_klein
Broccoli

Het leek allemaal supergoed met de broccoli te gaan, maar helaas… door het warme weer heeft de broccoli een groeispurt gekregen en zijn er bloemetjes in gaan bloeien. Niet zo lekker om op te eten, maar het ziet er wel gezellig uit dus we laten ‘m lekker in de moestuinbak staan.

De worteltjes en het bietje

Een paar weken geleden wilde Harmke een worteltje voor mij uit de tuin halen. Zij verwachtte een miniworteltje, want dat had ze gezaaid. Gelukkig voor mij waren het megawortels geworden en ze waren superlekker. 

moestuin_03_wortelbiet

Het bietje heeft Harmke zelf opgeslurpt in een smoothie. Ze liet mij ook nog ruiken, maar ik hou niet zo van dat hippe gedoe.

Courgette(plant)

Vorige keer leek het erop dat de courgettebloemen niet bevrucht werden. Uiteindelijk hebben de bijtjes de bloemen toch gevonden en zijn er maar liefst 5 grote en een paar kleine courgettes uitgekomen. Ze waren erg lekker heb ik gehoord.

moestuin_03_courgette

Fruitbomen

Hiermee gaat het nog steeds erg goed! De aardbeien zijn op, de bramen van de buren worden ook al een beetje rijp en de frambozen lijken aan een tweede ronden te beginnen.

HWK_5542

Ook de druiven worden langzaamaan rijp, ik ben benieuwd of ze lekker zijn! 

HWK_5543

Ja, fruit is toch ook wel mijn favoriete afdeling in de tuin. Volgend jaar mogen er van mij nog wel meer soorten komen!

logeerkonijn_puc
 
Logeerkonijn

Wie ook wel vaker in onze tuin mag komen is konijntje Puc. Ze logeerde hier een weekendje en we hebben het heel gezellig gehad samen! Op de foto liet ik Puc de frambozenstruik zien en hoe je er het beste blaadjes van kunt stelen.

 

Tot zover het nieuws uit de moestuin. Terug naar de studio voor het weerbericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *