Bepaalde dingen die ik doe vinden sommige mensen maar gek. Ze kunnen zo heerlijk verwonderd naar me kijken als ik deze dingen doe of erover vertel. Stiekem vind ik dit alleen maar leuk, want ik hou ervan om mensen net even anders naar de ‘gewone’ dingen te laten kijken. Hier komen mijn (voor mij niet zo) gekste groene gewoontes, enjoy!

Verschillende sokken

Gekste groene gewoontes-5443

I love sokken met plaatjes erop. Het is dan toch jammer als één van de twee sokken stuk/kwijt is en je andere sok eenzaam en alleen ligt weg te kwijnen in je sokkenla? Ik vind het leuk om ’s ochtends twee sokken met twee verschillende leuke plaatjes erop te mogen kiezen. Geen verdrietige sokken meer, ik gooi nooit meer onnodig sokken weg, twee leuke plaatjes iedere dag én ik hoef geen sokken meer te sorteren… Met twee verschillende sokken is het leven echt veel leuker!

 In het donker plassen

’s Nachts moet ik AL-TIJD plassen. Als ik dan het licht aandoe ben ik klaarwakker als ik van de wc kom, daarom doe ik het licht gewoon niet aan. Ik kan alles prima vinden in het donker ;). Een beetje eigenbelang en tegelijkertijd een groene keuze. 

PS. niet geschikt voor mannen, tenzij ze gaan zitten 😉

Douchebeurt voor je bh

Ik neem mijn beugelbh’s altijd mee onder de douche! Ik fris, bh fris! Je kunt je beugelbh’s natuurlijk ook op de hand wassen of in zo’n speciaal waszakje in de wasmachine stoppen. Handwas vind ik zonde van het water en met het waszakje in de wasmachine ben ik toch bang dat mijn bh (en wasmachine) stukgaat. Special credits voor mijn moeder, want zij heeft me dit geleerd.

Meer thee voor je geld

Lekker zuunig: ik trek 2 of zelfs 3x thee van tea-for-one- theezakjes. Van de meeste theezakjes trek ik zelfs gewoon een hele pot thee! We gebruiken ook vaak losse thee. In de eerste instantie lijkt dit duurder, maar doordat je er per kopje minder van gebruikt, heb je uiteindelijk meer thee voor je geld.

Tuinman Yogi

Groene_Gewoontes_Yogi

Hoewel Yogi binnen woont, vind hij het super om in de tuin te spelen… en te eten! Bij het indelen van onze tuin hebben we rekening gehouden met wat konijntjes wel/niet mogen eten en waar we willen dat ze wel/niet bij kunnen. Yogi houdt onze tuin vrij van onkruid, snoeit de struiken met fruit aan de onderkant, maait het gras en zorgt voor goede mest met z’n keuteltjes. Hij houdt er ook van om lekker in het zand te graven en er daarna in te gaan rollen, super cute!

Halve vaatwasserblokjes

Papa-de-witgoedmonteur heeft me geleerd dat er veel te veel wasmiddel in vaatwasserblokjes zit. Ze worden gemaakt voor het hardste water en de meest vieze vaat (blegh!). Aangezien wij ons bord altijd goed schoonlikken en het water in Almere zacht is, kunnen wij prima een half vaatwasserblokje voor de vaatwasser gebruiken. Nog een tip van papa: Het is nog veel beter (en goedkoper) is het om los poeder, spoelglans en zout te gebruiken. Als je afwas hiermee niet goed schoon wordt kun je de instellingen van je vaatwasser bijstellen voor meer of minder zout/spoelglans te gebruiken. Deze verhouding is afhankelijk van het water in jouw regio.

Eierdoppen

Wist je dat je eierdoppen kunt gebruiken om je tuin een kalkboost te geven? Kalk is bijvoorbeeld goed om je grasveldje mooi groen te houden. Als ik een eitje heb gegeten doe ik de doppen in een pot. Deze malen we, als we er zin in hebben, tot poeder en bewaren we om in de winter op het gras te strooien. Minder afval en een groen gazonnetje voor Yogi om van te snoepen, awesome!

 

Ik ben heel benieuwd naar jouw gekke groene gewoonte(s)! Laat een reactie achter met jouw gekke groene tic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *