Het is inmiddels al weer een tijdje geleden dat ik moestuin update nummer 1 schreef. De hoogste tijd voor een update dus!

Pomo & Dori

Alle plantjes zijn inmiddels naar buiten. Vooral met de cherrytomaten (Pomo en Dori) vond ik het spannend, want ik had begrepen dat die niet zo goed tegen kou en regen kunnen. Gelukkig hebben ze het overleeft en kan ik als tomaten-mama weer opgelucht ademhalen. Pomo is overigens nog steeds de grootste (hoera voor cocopeat!) en er komen zelfs al tomaatjes aan kijk maar!
Moestuin_02_watermerk-5151-2

Bonen & kruiden

De bonenplantjes hebben het helaas niet overleeft. Ik denk dat ik ze teveel water heb gegeven? De koriander heeft het ook niet overleeft, maar dat is omdat we het opgegeten hebben ? ondertussen heb ik alweer nieuwe gezaaid, want we eten het best vaak. Wat er met de basilicum aan de hand is weet ik niet, maar dat groeit gewoon erg langzaam ? iemand enig idee?

Moestuin_02_watermerk-5155-2

Groentenbak

In de moestuinbak met groenten is het verder erg rustig eigenlijk. De broccoli groeit nog steeds langzaam door, de munt is nooit tevoorschijn gekomen, mijn enige overgebleven bietje is bijna klaar, de spinazie is tijdens mijn vakantie naar Rock Werchter ietsje te lang doorgegroeid en de venkelzaadjes waren denk ik te oud. Nu ik het zo lees klinkt het als een mislukking ? maar zo is het niet hoor! Ik ben blij met m’n tomaten, broccoli-in-wording en bietje!
Moestuin_02_watermerk-5152-2

Fruitboerin

Met het fruit gaat het eigenlijk een stuk beter! Onze frambozenstruik is ongeveer de helft groter dan vorig jaar en er zitten echt onwijs veel frambozen in ?. Ook de aardbeien gaan supergoed. Blijkbaar ben ik gewoon meer een fruitboerin haha!

Moestuin_02_watermerk-5221-2 Moestuin_02_watermerk-5156-2

Rupsen

Er zitten wel veel rupsen op de frambozen! Gelukkig hebben de frambozen heel veel blaadjes en is het niet zo erg als er wat opgegeten wordt, maar ondertussen is de struik voor 1/4 opgegeten… Als ik heel eerlijk ben heb ik er al wel een aantal gevangen en aan onze buurkippen Pip en Fien gegeven ? want onnodig doodmaken vind ik dan weer erger, nu smullen de kippen er nog van ?.

Kijk zo op m’n hand is ie best wel lief:

Moestuin_02_watermerk-5189-2

Moestuin_02_watermerk-5165-2Bloemtjes en de bijtjes

Oh ja, ik zou jullie nog vertellen over de courgettes! Nou ik ben erachter gekomen dat die bloemen van mijn plant bevrucht moeten worden… Volgens mij is dit de bijen nog niet gelukt want ik heb steeds ‘vruchtbeginsel’ zoals dat heet, dan heb je hele kleine courgettes met een bloem eraan, maar daarna gaat de bloem en de courgette dood. Er zitten wel heel veel knoppen aan mijn plant, dus hopelijk komt daar nog een courgette uit!

Secret ingredient

Voor wie zich afvraagt waarom (met name) mijn aardbeien en frambozen het zo goed doen… ik gebruik soms wat keutels van Yogi als mest voor mijn moestuin ?. Konijnenkeutels zijn goede mest voor je tuin en kamerplanten. Ik heb wel iets gelezen over dat er veel stikstof in zit, dus pas op met planten die daar niet zo goed tegen kunnen (radijsjes bijvoorbeeld). In ruil voor de keuteltjes mag Yogi ook lekker van de tuin snoepen.

Moestuin_02_watermerk-5217-2

Heb jij misschien tips om mijn groenten beter te laten groeien? Ik ben ook nog maar een beginner, dus ik leer graag nieuwe dingen! Laat het me maar weten in een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *