De lente is echt mijn lievelingsseizoen. Alles gaat weer groeien, bloeien en zelf houd ik ook het meest van dingen opstarten/beginnen en nieuwe plannen maken enzo. Ik vind het daarom ook erg leuk om ieder jaar weer lekker bezig te zijn met mijn moestuintje (die ieder jaar weer een beetje groter wordt). Ik zal jullie de komende tijd op de hoogte houden van mijn moestuinavonturen en vandaag geef ik eerst even een korte rondleiding.

De vensterbankMoestuin01-4866

Moestuin01-4889Bijna al mijn plantjes beginnen in de vensterbank. Sommige plant ik direct in een pot (bijvoorbeeld kruiden), andere zaai ik eerst voor in een klein zaaibakje. Op de foto zie je van links naar rechts: bruine bonen, WakaWaka (niet eetbaar), de familie Kaktus (ook niet voor consumptie), tomatenplant Pomo, tomatenplant Dori, basilicum en koriander. Zaaibakjes zet ik in een plantenkas, daarin wordt het extra warm en dan groeit alles extra snel! Yogi is ook fan van de plantenkas ->.

De koriander verhuist naar buiten zodra het wat warmer is en de tomaten en basilicum ook.

Moestuin01-4858Pomo en Dori hebben trouwens een kleine battle samen, want ik heb ze allebei andere potgrond gegeven om te kijken welke het beste zou werken. De grootste tomatenplant (Pomo) heb ik in cocopeat geplant, de andere (Dori) groeit op een mix van moestuingrond en cocopeat. Hopelijk gaan ze lekkere tomaten voor me maken!

 

In de tuinmoestuin_collage

Omdat Yogi niet zo goed in ‘eerlijk delen’ is, gebruik ik moestuinbakken op poten. In de kleine bak zitten alleen aardbeien, volgens mij worden dat er dit jaar heeeeel veel, yay! Daarnaast heb ik nog een grote langwerpige bak. Hierin heb ik vakjes gemaakt met een broccoli, munt, rode bietjes en worteltjes. Later verhuizen de tomaten ook hier naartoe, zodat ze tegen een klimrek kunnen klimmen en nog groter kunnen worden.

Verderop in de tuin heb ik een kas neergezet voor groenten die veel ruimte nodig hebben zoals onze courgetteplant. Kijk maar op de foto wat een joekel dat al is geworden! Ernaast heb ik 4 Chinese kolen gezaaid, maar dat zijn nu nog maar kleine babyplantjes. Grow little ones!

Langs onze schutting heb ik een frambozenstruik staan, waar al heel veel knopjes in zitten. Vorig jaar hadden we best veel frambozen en hebben we ze steeds ingevroren, zodat we later een mooi voorraadje hadden voor in de yofu/smoothie. Hopelijk dit jaar nog meer, want frambozen zijn mijn lievelingsfruit! Onze nieuwste aanwinst bij de schutting is een blauwe bessen struik. Hij is nog maar klein, dus ik denk dat we daar pas volgend jaar echt van kunnen gaan smullen.

Jelle’s Makkelijke MoestuinMoestuin01-4883

Denk je nu: ‘Ik wil ook een moestuin en baby plantjes’? Dan heeft Jelle van Makkelijke Moestuin een ontzettend leuk en leerzaam boek geschreven, geschikt voor alle leeftijden. Hij leerde me bijvoorbeeld hoeveel ruimte bepaalde groentes nodig hebben en hoe je een klimrek maakt. Het boek op de foto is de vorige versie van het boek en het nieuwe boek is nog veel mooier en leuker. Aanrader voor alle moestuin groupies!


Tot zover de rondleiding door mijn moestuin. De volgende keer zal ik meer vertellen over de dingen die ik ondertussen heb geleerd en je laten zien hoe groot de courgettes al zijn natuurlijk!

Welke groentes en fruit heb jij in je moestuin? Of heb je een leuke moestuin tip? Ik ben heel benieuwd naar jullie moestuinverhalen!

 

Dit bericht bevat een affiliatielink. Hiermee beloont Bol.com mij met een kleine vergoeding voor het doorlinken naar hun website wanneer jij daar een iets koopt. Don’t worry: Je betaalt niets extra’s. Op deze manier kan ik leuke blogberichten blijven schrijven! Alvast bedankt ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *