Volgende maand ga ik met vrienden naar Rock Werchter (yay!). Behalve een tent, slaapzak en een goed humeur, leek het me wel handig om iets mee te nemen om mijn smartphone op te kunnen laden, zodat ik gewoon foto’s/filmpjes van alle epische, hilarische en bijzondere momenten kan maken.

Waka Waka

Tegelijkertijd is het ergens ook bizar dat ik niet een XL weekend zonder mijn telefoon/camera kan. Er zijn op de wereld 1,2 miljard mensen die geen toegang hebben tot elektriciteit… ik kan het haast niet geloven: 1,2 miljard. Daarnaast zijn er ook nog eens miljoenen anderen die dagelijks te maken hebben met stroomuitval. Veel van deze mensen gebruiken lampen op kerosine. Dit is levensgevaarlijk en erg slecht voor de gezondheid van deze mensen en het milieu.

Waka Waka

De mensen achter Waka Waka vinden dit ook en daarom hebben zij twee superawesome (zak)lampen op zonne-energie ontwikkeld. De Waka Waka Light is een (zak)lamp waarmee je na 5 – 10 uur zonlicht de (zak)lamp 80 uur lang kunt gebruiken! Daarnaast is er de Waka Waka Power: een zaklamp en smartphone oplader in één. Deze Waka Waka is na 12 – 24 uur zonlicht volledig opgeladen en kan dan 1 smartphone opladen of 150 uur (zak)lamp voor spelen.

Buy One, Give One

Dat zijn alle leuke voordelen voor ons als kopers, maar ook voor die mensen zonder elektriciteit. Waka Waka werkt namelijk volgens het ‘Buy One, Give One’ principe. Wanneer jij een Waka Waka koopt, ontvang een off-grid gezin in o.a. Haïti, Syrië, Kenya, de Filipijnen, Mali of Indonesië ook een Waka Waka. Hierdoor kan de gevaarlijke kerosine lamp de deur uit en kunnen ze ’s avonds hun huis op een veilige en gratis manier verlichten. Je kunt zelf kiezen aan welk project jouw ’tweede’ Waka Waka gegeven wordt.

Ik vind dit een heel mooi initiatief en daarom heb ik beide Waka Waka’s gekocht. Zo hebben we licht én stroom tijdens het festival en toekomstige (kampeer)vakanties (als ik dit, mijn eerste, kampeeravontuur overleef haha). Tegelijkertijd helpen we hiermee een gezin in Syrië en een gezin op de Filipijnen.

Waka WakaJe kunt de Waka Waka eigenlijk altijd en overal meenemen, want hij is nog lichter dan de meeste mobiele telefoons. Ook handig als dus als reservebatterij voor je telefoon als je een dagje weggaat bijvoorbeeld. Je zet ‘m de dag ervoor lekker in het zonnetje in je vensterbank en de volgende dag neem je ‘m mee in je tas.

Wil je ook een Waka Waka? Jouw Waka Waka Light (€ 29,-) of Waka Waka Power (€ 69,-) bestel je op www.waka-waka.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *