Rawsome-2351 Rawsome
Nieuwstad 9
68111 BJ Arnhem
website

Rawsome laat je nieuwe smaken ontdekken en het allerlekkerste uit de wereld van raw food proeven.

Raw food?

Eerst even kort over wat ‘raw food’ precies is. Bij raw food wordt het voedsel ‘rauw’ bereid. Dat wil zeggen: niet hoger verhit dan 42ºC. Hierdoor blijven bepaalde enzymen in het voedsel in tact zodat je lichaam de vitaminen en mineralen uit de groente en fruit beter op kan nemen. Een raw-foodie eet alles raw en geen dierlijke producten.

Hoe kwam ik hier terecht?

Een aantal maanden geleden kreeg ik een tour door Arnhem van vrienden van mij die daar wonen (dezelfde als die van de Bananen Boekweit Pannenkoeken). We liepen langs Rawsome, maar we hadden toen geen tijd om er wat te gaan eten. Nu was ik weer bij ze op visite en heb ik tijd vrij gemaakt om wat bij Rawsome te gaan eten.

Rawesome!Rawsome-2344

In een zijstraat van het centrum van Arnhem vind je Rawsome Food Café: dé plek voor raw food. De uitstraling is erg toegankelijk en ik kan me voorstellen dat ook mensen die niet perse in raw food geïnteresseerd zijn gemakkelijk de drempel over stappen om bijvoorbeeld een juice of smoothie te halen. Er is plaats om te zitten bij een paar tafeltjes met stoelen en op het gezellige bankje bij het raam, zoals hiernaast op de foto te zien is.

Lokaal & Biologisch

Rawsome werkt samen met lokale, bioligische leveranciers en het menu is daarom afhankelijk van het aanbod van groente en fruit uit het seizoen. Het menu, op het krijtbord, wisselt door het aanbod van seizoensproducten regelmatig en dit maakt het leuk en afwisselend om bij Rawsome te eten.

Food Café

Je kunt bij Rawsome terecht voor raw food in de breedste zin van het woord. Qua drinken staan er lekkere smoothies en juices op het menu (die je zelf kunt samenstellen) en wanneer je zin hebt in iets warms is er een kopje koffie of (verse munt) thee.Rawsome-2339Verder hebben ze een vitrine vol lekkere zoete raw producten waaruit ik echt niet kon kiezen wat ik als eerste zou gaan proeven. Van mango-taart tot waanzinnig lekkere brownies en van notenrepen met gember tot avocado-limoen-kokos-taart. Voor de wat stevigere trek zijn er lunchplates met bijvoorbeeld verschillende crackers en tapenades of een plate met de naam ’taste-it’, met verschillende zoete en hartige gerechtjes. Je begrijpt vast wel dat ik voor ’taste-it’ ging, want ik kon niet kiezen :-). Hieronder zie je een foto van de plate.

Rawsome-2328De plate bestaat uit 3 soorten lijnzaadcrackers met 2 verschillende tapenades, een minipizza van lijnzaad met tomatentapenade en pijnboompitjes, afalfa minisalade met avocado en zaden, 2 plakjes rode biet met daartussen een spread met peterselie, 2 stukjes gembernoten reep, 2 stukjes citroenkokos reep, 2 stukjes brownie <3 en een kokosbonbon. Heerlijk!

Nu nog even een paar foto’s zodat jullie nog meer trek krijgen: Rawsome-2334Rawsome-2333Rawsome-2332Rawsome-2329Omdat ik zelf al veel smoothies maak, koos ik hier voor een slowjuice met rode biet, peer en bleekselderij. Ik vind het lekker dat zo’n sapje lekker makkelijk wegdrinkt, maar ik mis toch de voedingsvezels uit de smoothie. Dat is gewoon mijn persoonlijke voorkeur, want de smaak was wel erg goed!

Stay, to-go of voor thuis

Je kunt al dit lekkers gezellig bij Rawsome opeten, maar ook meenemen voor onderweg of thuis. Wanneer je het mee wil nemen wordt het netjes voor je ingepakt in een biologisch afbreekbare verpakking. Rawsome-2349Naast hun eigen producten verkoopt Rawsome ook een assortiment aan voorverpakte producten van bijvoorbeeld Roo’bar, verschillende soorten crackers en superfoods. Handig voor thuis! Rawsome-2341

Wil je eens raw food proberen? Of ben je al gek op raw food? Of denk je dat raw food saai is? Dan MOET je echt naar Rawsome 🙂

Hoewel ik niet 100% raw zou willen/kunnen eten (mijn spijsvertering houdt van warm), vind ik het erg leuk om dit soort dingen uit te proberen. Je ontdekt nieuwe smaken, smaakcombinaties en producten en dat vind ik er zo leuk aan. Ik vond Rawsome een ontzettend leuke plek om te eten. Alles was echt heel erg lekker en de plate vulde verrassend goed! Voor thuis had ik nog een citroenkokos reep en een stuk brownie meegenomen en ook mijn vriend vond het heerlijk. Ik kom zeker een keer terug bij Rawsome, zeker om de hightea te proberen, hihi!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *