The_Barn-1739The Barn
Auguststraße 58
10119 Berlin

Ga je naar Berlijn en houd je van goede koffie?
Dan moet je echt even naar The Barn!

Eerlijke biologische koffie
The Barn doet alles om de beste koffie te serveren. Ze vinden kwaliteit, duurzaamheid en oorsprong erg belangrijk. De koffiebonen kopen ze direct van een boer met een micro farm. Hierdoor gaat er geen geld verloren aan tussenpersonen en komt het meeste geld gewoon bij de boer terecht. The Barn heeft persoonlijk contact met de boeren: Heel fair en transparant dus! Deze boeren hebben hart voor hun bedrijf en hun product, wat resulteert in innovatie en de beste arabica koffiebonen.

_The_Barn-2309

Verhaal achter de koffie
Ze kopen de koffiebonen van boeren uit verschillende landen. Ik heb 2 zakken koffiebonen voor thuis gekocht: ‘Sitio Canaa‘ uit Brazilië en ‘El Roble‘ uit Colombia. Wanneer je op de namen van deze koffiebonen klikt, kun je meer informatie over de smaak van de koffiebonen, de boer en zijn bedrijf lezen. Erg interessant!

Eigen koffiebranderij
De koffiebonen worden gebrand in hun eigen koffiebranderij in Berlijn. Hierdoor houdt The Barn zelf controle op het brandproces en de kwaliteit van de bonen. Je kunt deze branderij bezoeken! Ik heb dit niet gedaan, maar zou het bij een volgend bezoek aan Berlijn zeker doen.

De branderij is te vinden op: Schönhauser Allee 8, Berlijn.

The_Barn-1729
De koffiebar
De koffiebar in de Auguststraße is klein met een industriële maar warme sfeer. Ik houd daar erg van. Je kunt er uiteraard terecht voor koffie, maar ook voor thee, smoothies en homemade lekkernijen voor erbij zoals carrot cake en belegde broodjes. Ideaal voor ontbijt, lunch of tussendoor.

Je kunt je bestelling meenemen of ter plekke opeten. De koffiebar is klein, maar dit hebben ze slim opgelost met 2x een bar langs het raam  met barkrukken en een lange bank met kussentjes en tafeltjes met een paar stoelen.

In de zomer is er op het terras extra plek om lekker van je koffie en het zonnetje te genieten.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen kan het zijn dat een onbekende bij je aan tafel gaat zitten, maar dat is stiekem ook wel gezellig en zo leer je nieuwe mensen kennen. Dit zouden ze op meer plekken mogen doen wat mij betreft!


Ons ontbijt

Mijn vriend en ik hebben ontbeten bij The Barn. Afhankelijk van welke koffie je bestelt kiezen ze andere koffiebonen om je koffie te maken, zodat je altijd de juiste smaakbeleving hebt. Dit heb ik echt gemerkt! Vaak is de koffie te sterk of proef ik juist alleen melk bij het drinken van een soja latte. Dit keer was dat nare bittere nasmaakje er niet (wat ik de volgende dag bij Balzac duidelijk wel had) en viel de koffie totaal niet zwaar op de maag, maar proefde ik overduidelijk een mooie koffiesmaak met mooi schuim van soja melk. Perfect!

Ook de broodjes waren erg lekker. Vers, knapperig en goed op smaak.

The_Barn-1733
Weer thuis
Thuis heb ik tot nu toe alleen de ‘El Roble‘ geprobeerd. Het zijn mooie lichtbruin gekleurde bonen met een ‘frisse’ geur, die pas echt goed vrijkomt na het malen van de bonen. Heerlijk!

Ik zet er espresso mee in mijn Bialetti Venus (mokapot). Zoals de omschrijving op de website van The Barn zegt heeft de koffie een rijke toffee-achtige smaak, met het frisse van appel. Persoonlijk vind ik dit lekker in de ochtend en in de zomer omdat het niet zo ‘zwaar’ is. Lekker om als espresso te drinken maar ook als latte. Binnenkort zal ik testen of mijn visite het ook als filterkoffie kan waarderen, want zelf drink ik geen filterkoffie.

Webshop
Wil je deze koffie zelf proeven, maar ga je niet naar Berlijn binnenkort? Geen probleem: Bestel je koffie dan in de webshop van The Barn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *