wortel_koriander-collage_webAl van kinds af aan ben ik verzot op wortels. Sommigen van jullie weten dat ik een oogafwijking heb en mijn ouders hadden mij wijsgemaakt dat wortel goed voor je ogen is. Ik was er dan ook heilig van overtuigd dat ik mijn oogafwijking kon genezen door veel worteltjes te eten (bedankt ouders!). 

Gelukkig is het niet volledig gelogen, want ons lichaam zet de bètacaroteen uit worteltjes om in vitamine A en vitamine A is goed voor de ogen.

Konijntjes zijn ook gek op wortel en dus ook mijn konijn Mac. Hij vond de smoothie erg lekker ruiken en het leek me leuk om een foto van de smoothie en Mac samen te maken… totdat hij ervan wilde proeven en… het glas omkieperde -_- . Gelukkig hebben we de foto’s nog én het recept natuurlijk :). 

Ingrediënten voor ongeveer 2 glazen

– 2 wortels in plakjes
– 2 sinaasappels, zonder schil, in parten
– het sap van een halve limoen
– 2 takjes koriander
– 1 glas water

Bereiden

Was de ingrediënten indien nodig en doe alles samen in de blender. Houd de blender goed vast, mijn Magimix stuiterde bijna van het aanrecht door de harde wortels, hihi! Blend alles tot een gladde smoothie. Verdeel het over de glazen, serveer direct en geef je konijn ook een beetje.

Drink smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *