Rode-Kool-online

Heerlijk, verse rode kool! Waarom ik het ooit alleen maar kant-en-klaar in een potje kocht, begrijp ik nu echt niet meer. Normaal kook ik het, maar deze keer koos ik er voor om het te stomen. Verrassend lekker! Ik gebruik hiervoor het Lotus stoommandje van Joseph Joseph, maar een ander stoommandje kan natuurlijk ook.

Ingrediënten rode kool voor 2 personen
– Een halve rode kool
– 1 theelepel kaneel
– 3 kruidnagels
– snuf kardemom
– zout & peper
– 1 laurierblaadje

Ingrediënten voor de appeltjes
– 2 grote appels
– kaneel naar smaak
– eventueel wat (kokosbloesem)suiker naar smaak

Bereiden gestoomde rode kool
Snijd de rode kool in reepjes en doe het in het stoommandje. Vul de pan (waar je het mandje op of in zet) met een klein laagje water. Voeg de kruidnagels, kaneel, kardemom, laurierblaadje en wat zout en peper aan het water toe. Zet je stoommandje op of in de pan (afhankelijk van het type stoommandje) en breng het water aan de kook. Zet het vuur nu wat lager en laat de rode kool langzaam gaar stomen in ongeveer 20 – 30 minuten. 

Wanneer de rode kool gaar is haal je deze uit het stoommandje en verdeel je het over de borden. Lekker met appeltjes (zie recept hieronder).

Bereiden appeltjes
Snijd de appels in parten en verwijder de klokhuizen. Snijd de parten in tweeën en vervolgens in stukjes. Doe de stukjes appel in een pan en voeg water toe zodat ongeveer de helft van de appeltjes onder water staan. Zet de pan op het vuur en breng aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur lager en laat je de appels zachtjes gaar koken in ongeveer 10 minuten (afhankelijk van het ras van de appel). Voeg naar smaak kaneel en eventueel (kokosbloesem)suiker toe. Serveer bij de gestoomde rode kool.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *