Bloemkoolsoep

Soep is eigenlijk de meest eenvoudige, en als je het goed doet, voedzame maaltijd die er is. Vroeger waren er voor mij maar een paar soorten soep, namelijk: Tomatensoep, Kippensoep en Groentesoep. Hierop waren natuurlijk talrijke variaties mogelijk en als vanzelfsprekend waren deze soepjes afkomstig uit een pakje, blik of zak. 

Niets ten nadele van de kookkunsten van mijn ouders overigens, want ze maakten er altijd iets lekkers van. Mijn vader kan bijvoorbeeld hele lekkere Wan Tan soep maken, zonder pakje of zakje (valt onder de categorie Groentesoep met vlees voor mij en nu ik dit type een oproepje aan mijn vader: we moeten hier een vegetarische variant van zoeken of bedenken!). Anyway! Sinds ik de pakjes en zakjes afgezworen heb vind ik het steeds leuker om steeds weer met een andere groente een soep te maken. Deze keer was de bloemkool aan de beurt!

Ingrediënten voor 4 personen
– 1 bloemkool, in kleine roosjes
– 1 kleine ui, gesnipperd
– 2 tenen knoflook, gesnipperd
– 1 liter water
– 1 of 2 vegetarische bouillonblokjes
– 1 theelepel korianderpoeder
– halve theelepel karwijzaad
– zout en peper naar smaak
– blokjes fetakaas
– vers geknipte bieslook
– ghee of andere olie om in te bakken

Bereiden
Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg nu de bloemkoolroosjes, karwijzaad en korianderpoeder toe en bak deze kort mee. Doe nu het water er bij en verkruimel de bouillonblokjes boven de pan. Roer alles goed door en breng het aan de kook. Zet het vuur lager zodra het water kookt en kook de bloemkool in 15 tot 20 minuten gaar. Wanneer de bloemkool gaar is pak je de pan van het vuur en pureer je de soep met de staafmixer of in de blender. Breng de soep indien nodig nog wat op smaak met wat zout en/of peper. Verdeel de soep over soepkommen of borden en voeg de fetakaas en verse bieslook toe.

Lekker met een frisse salade of broodje falafel.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *