preisoep-007

In de Odin Groentetas zaten deze week maar liefst 3 preien! “Hmm, wat zullen we daar eens mee doen?” dacht ik en ik kwam op het idee om er soep van te maken. In prei zitten veel voedingsvezels, magnesium, vitamine B6 en C en foliumzuur. Een lekker verantwoord soepje dus!

Ingrediënten voor 4 kommen soep
– ongeveer 300 gram gesneden prei, gewassen en in ringen
– 1 ui in stukjes
– 3 stengels groenselderij, gewassen en in stukjes
– 1 liter bouillon, vers of van bouillonblokjes
– zout en peper naar smaak
– 1/2 theelepel kardemom
– 1/2 theelepel kerriepoeder
– 200 ml rijstroom
– ghee of andere olie om in te bakken

Bereiden
Verwarm een beetje olie in een soeppan en bak het uitje even glazig aan. Voeg de groenselderijstukjes toe en verwarm alles tot het bijna gaar is. Doe nu de prei, kerriepoeder en de bouillon er bij, doe het deksel op de pan en laat het op laag vuur ongeveer 10 minuutjes zachtjes pruttelen. Proef even of de prei zacht is. Zo nee, nog even laten koken. Zo ja, pak de pan van het vuur en pureer de soep in de blender of met de staafmixer. Zet nu de pan met de gepureerde soep terug op de warmtebron en voeg de rijstroom toe. Verwarm het geheel en doe de kardemom en zout en peper naar smaak er bij.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *