groene_thee

I love groene thee! Het leek me leuk om wat meer over deze theesoort te weten te komen en dit met jullie te delen.

Waar komt het vandaan?

Groene thee wordt voornamelijk geproduceerd in China, India en Japan. Groene thee uit Japan is het meest populair.

Hoe wordt het gemaakt?

Groene thee wordt gemaakt van de  jonge bladeren van de theeplant Camillia Sinensis. Direct na het plukken worden de blaadjes gerold en gedroogd door te stomen of verflensen Na het droogproces worden de blaadjes gezeefd en gesorteerd op grootte: hele blaadjes en gebroken blaadjes. Vervolgens worden ze nog een keer gerold om ook het laatste vocht uit de blaadjes te verwijderen en laat men de groene thee rolletjes en bolletjes drogen. Hierna worden de blaadjes op kwaliteit gekeurd. De kwalitatief mindere blaadjes worden goedkope thee en de beste blaadjes gaan door voor de duurdere groene thee.

Bereidingswijze

Er wordt wel eens gezegd dat groene thee bitter is. Dit heeft met de kwaliteit van de theeblaadjes te maken, maar ook met de bereidingswijze. Wanneer je groene thee te heet bereidt kan de smaak erg bitter worden, jakkes.

Voor een lekkere groene thee breng je water aan de kook en laat het afkoelen naar 80° C (ongeveer 10 min. laten afkoelen). Voeg nu voldoende groene thee of het zakje groene thee toe en laat het 5 tot 8 minuten trekken. Verwijder de theeblaadjes. Enjoy your awesome green tea.

Goede eigenschappen

– Groene thee brengt je bloedsuikerspiegel sneller terug in balans
– Groene thee versnelt de vetverbranding
– Groene thee houdt de huid gezond
– Volgens verschillende onderzoeken verlaagt groene thee het risico op verschillende soorten kanker en het risico op beroertes, echter is dit nog niet onomstotelijk vastgesteld.

Mijn favoriete groene theesoorten

~ Matcha ~
Dit is een Japanse groene thee. Vier weken voor de oogst worden de theeplanten in de schaduw geplaatst. De plant reageert hierop met een verhoogde productie van het bladgroen wat tevens de smaak versterkt. Tijdens de oogst worden alleen de fijnste theebladeren geselecteerd. Deze worden vervolgens gestoomd, gedroogd en verpulverd zodat er uiteindelijk een groen poeder overblijft. Ik maak er graag Matcha Latte van, dit heeft een hele bijzondere, licht bittere smaak. Hiervoor gebruik je een kleine hoeveelheid matchapoeder met gekookt water. Dit klop je maximaal 30 seconden op en vervolgens giet je het in een glas opgeschuimde warme (soja)melk. Matcha is rijk aan aminozuren, vitaminen en mineralen. Klik hier om te zien waar je Matcha poeder kopen.

~ Green Balance Yogi Tea ~
Deze thee was de eerste groene thee die ik lekker echt lekker vond smaken en nog steeds is het mijn favoriet. Deze thee is fris doordat er wat citroen en pepermunt in zit. Ik drink deze thee vaak als ik thuis kom uit mijn werk om even een momentje voor mezelf te creëren en na yoga. Het geeft me rust en, zoals de naam al zegt, balans. Klik hier om te zien waar je deze thee kunt kopen.

 

Zoals je leest ben ik gek op groene thee. Heb jij ook zo je favoriete thee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *