Avocado_pasta-001

Wil je een lekkere variatie op traditionele tomaten- of roomsaus voor over de pasta? Probeer dan eens deze avocadosaus! Mij kun je hier ’s nachts voor wakker maken.

Ingrediënten voor 2 personen
– 150 gram volkoren pasta (ik gebruik meestal spaghetti)
– 100 tot 150 gram tuinboontjes (diepvries of vers gedopt)
– 2 avocado’s
– 2 eetlepels olijfolie extra vierge
– 3 teentjes knoflook
– sap van een kwart citroen
– 4 à 5 takjes basilicum (stelen + blaadjes)
– peper en zout naar smaak
– 2x een handje ongezouten amandelen
– eventueel wat parmezaanse kaas of edelgistvlokken.

Bereiden
Wanneer je verse tuinboontjes gebruikt: dop de boontjes en was ze. Breng de tuinboontjes met net genoeg water aan de kook, zet het vuur laag en laat ze zachtjes doorkoken totdat ze gaar zijn. Giet de boontjes dan af en laat ze afkoelen. Breng ondertussen water voor de pasta aan de kook. Wanneer het water kookt, doe de pasta er in en laat het doorkoken totdat het gaar is. Terwijl de pasta kookt, kun je de boontjes eventueel nog een keer doppen (vind ik zelf lekkerder) en de saus maken. Voor de saus doe je de avocado, citroensap, olijfolie, knoflook, basilicum en wat zout en peper in een hoge kom. Pureer de ingrediënten met de staafmixer tot een gladde saus. Verdeel de pasta over de borden. Schep de saus en tuinbonen op de pasta. Strooi er een handje amandelen en eventueel wat parmezaanse kaas of edelgistvlokken over.

Eet smakelijk!

Variatie tip
Vervang de tuinboontjes eens door in blokjes gesneden koolrabi of fijngesneden snijboontjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *