Schermafbeelding 2013-07-19 om 22.33.17

Magimix Le Blender Chroom
Specificaties
– Inhoud 1,8 L
– 4 Programma’s
– Hittebestendige glazen kan + minikom
– Energiebesparende modus
– Boekje met 80 recepten
– 1200 Watt

Tim Toxopeus
Tim en ik kennen elkaar al een paar jaar via mijn stageperiode bij het gamedesign bedrijf waar hij werkt als programmeur. Hij houdt van gezond eten zonder al te veel poespas en het moet snel te realiseren zijn. Daarnaast is Tim regelmatig in de sportschool te vinden om fit en gezond te blijven.

Review geschreven door Tim Toxopeus
Inleiding
Je kent het vast wel: je wordt ’s ochtends wakker en je wil eigenlijk direct ontbijten. Helaas krijg je door je droge mond geen hap door je keel. Ik had er in ieder geval vaak last van en daarom besloot ik dat het tijd werd voor een ander soort ontbijt.

Ik experimenteerde met muesli en yoghurt, brinta, etc, maar eigenlijk was ik ontevreden met al deze dingen. Ik vond het teveel werk om te maken en het kostte me ook nog veel tijd om het op te eten. Toen kwam Harmke met het briljante idee dat ik eens ontbijt smoothies moest proberen. Ik zou ze vast en zeker lekker vinden! Alleen.. Ik had geen blender.

Dus ik ging op zoek naar een blender en ik kwam uit op de Magimix Le Blender, welke ik hier review.

Verpakking
De Magimix Le Blender kwam in een grote, stevige doos en was goed ingepakt. Het uitpakken ging vrij eenvoudig. Bij de blender zelf kwam de basis van de blender, de grote kan (1,8 L), een mengspatel, een minikom en de deksel van de grote kan met daarin een klein maatbekertje. Het geheel voelt zwaar en degelijk aan. Verder zat er ook een boekje met recepten bij, maar die heb ik nog niet gebruikt.

De blender is erg eenvoudig in elkaar en uit elkaar te halen. Voor gebruik dien je uiteraard alle losse onderdelen even met de hand af te wassen. Daarna kan het blenden beginnen!

Gebruik
Een smoothie maken met de Magimix Le Blender is heel simpel:

  1. Je haalt het deksel er af.
  2. Je doet de ingrediënten in de kan
  3. De deksel er weer op
  4. Draai de knop op smoothie stand
  5. Druk op de aan-knop

Daarna wacht je ongeveer een minuutje en is je smoothie klaar. Tijdens het blenden hoef je niet bij de blender te blijven, want het apparaat is best zwaar (5 kilo leeg). Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat hij omvalt of rond gaat lopen. Bovendien ligt het middelpunt van het gewicht erg laag waardoor het geheel heel stevig op je aanrecht blijft staan.

De Magimix Le Blender heeft alles om goede blends te maken:

Magimix-00853

Met het smoothie programma heb ik tot nu toe (4 maanden) iedere dag een perfecte, gladde smoothie gehad, ongeacht wat ik in de blender stopte. De andere programma’s zijn desserts, soepen en gestampt ijs.

Mocht je liever zelf de snelheid bepalen dan heeft de Magimix ook 8 verschillende snelheidsstanden en een pulse-knop.

Magimix-00854

Verder zit er ook een minikom bij de blender. Deze kun je gebruiken om bijvoorbeeld pesto of andere kruidenmixen mee te maken.

Schoonmaken
De Magimix is goed schoon te houden: het schoonmaakwerk doet het apparaat namelijk gewoon zelf! Het schoonmaken is een kwestie van even afspoelen onder de kraan, volgieten met warm water met een druppel afwasmiddel en hem zo’n 30 seconden op snelheidsstand 3 laten draaien. Daarna giet je het water er uit, spoel je de zeep resten weg en kun je ‘m afdrogen.

In de vaatwasser kan natuurlijk ook: schroef de messen er af en zet de hele kom in de vaatwasser.

Hoe dan ook: schoonmaken kost weinig tijd en moeite, en is lekker simpel.

Minpunten
Ik heb geen klachten over de Magimix Le Blender, maar toch nog drie puntjes:

  1. Op internet lees ik vaak dat deze blender zo stil is, maar ik vind dat er nog best wel wat kabaal uit komt. Overigens is het niet zo luid als andere blenders die ik heb gehoord en het hangt er ook van af wat je er in gooit. Bij het schoonmaken zit er alleen maar water met zeep in en dan is hij inderdaad vrij stil.
  2. De grote kan is best wel zwaar.
  3. Hij is vrij prijzig.

Garantie
Er zit 20 jaar garantie op de motor en 2 jaar fabrieksgarantie op alle andere onderdelen. Zolang je er geen hele rare dingen mee doet (zoals telefoons blenden) zou je er je hele leven lang plezier van moeten kunnen hebben. Ik heb er nog geen problemen mee gehad, dus ik heb geen ervaring met de klantenservice.

Conclusie
Ik ben zeer tevreden over de Magimix Le Blender, ook al was hij een beetje aan de prijzige kant. Als ik het blend resultaat vergelijk met de smoothies die ik bij anderen heb gehad dan kan ik eerlijk zeggen dat het resultaat van de Magimix een stuk beter is. Waar andere blenders de smoothies nog vrij grof laten, krijg je met de Magimix een mooi glad eindresultaat. Het schoonmaken gaat snel, en hij neemt niet enorm veel ruimte in op je aanrecht. Ik heb een klein keukentje daarom is dit erg prettig voor mij.

En over het ontbijten met groentesmoothies: Ik merk dat ik ’s ochtends veel meer energie heb dan toen ik nog brood at en ik voel me er een stuk fitter bij. Bij warm weer maak ik ook wel eens een smoothie als tussendoortje, maar dan zonder havermout en superfoods.

 

Tim’s ontbijt
Dit is het recept van mijn ontbijt met grammen en hoeveelheden, ookal zegt Harmke altijd: “Een smoothie is geen scheikunde”. Als man zijnde vind ik vage keukeninstructies onhandig 😉

Ik doe alles er in deze volgorde in. Daarna zet ik de blender op smoothie-stand en terwijl ik de keuken opruim wordt mijn ontbijt klaargemaakt! Er komt iets meer dan 1 glas smoothie uit. Als je voor meer personen wil maken, vermenigvuldig je de ingrediënten.

Eet/drink smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *