Broccoli_Spaghetti-007

Wanneer het warm is, heb ik zin in lekkere, gezonde maaltijd met weinig ingrediënten. Dan hoef ik niet zo lang in de keuken te zweten ;). Regelmatig maak ik een salade op warme dagen, maar vandaag had ik zin in iets hartigers. Daarom vandaag deze broccoli spaghetti.

Ingrediënten voor 2 personen
– 120 gram volkoren spaghetti
– zoveel broccoli als je wilt/in huis hebt, in kleine roosjes
– 1 ui, in kleine stukjes
– 3 teentjes knoflook, gesnipperd
– basilicum, gedroogd of vers
– oregano, gedroogd of vers
– zout & peper
– ghee of andere olie om in te bakken
– 1 ei
– 2 handen vol walnoten, in stukjes gebroken
– 4 kleine geitenkaasjes
– olijfolie extra vergine
– 2 kookpannen
– 1 hapjespan of wok

Bereiden
Breng in de kookpannen water voor de spaghetti en de broccoli aan de kook. Kook de spaghetti tot het gaar is. Blancheer de broccoli en laat het uitlekken in een vergiet. Verhit ondertussen in de hapjespan of wok een beetje kokosvet en bak hierin de knoflook en ui tot de ui gaar is. Breek het ei boven de hapjespan/wok en roerbak  het ei mee. Voeg de basilicum, oregano, broccoli en eventueel wat zout en peper toe. Wanneer de spaghetti gaar is, doe je dit ook in de hapjespan/wok en roer je alles door elkaar. Nu is het tijd om de walnoten er door te roeren. Zet de pan van het vuur en voeg naar smaak olijfolie, zout en peper toe. Verdeel de pasta over 2 borden en verkruimel de geitenkaasjes er boven.

Eet smakelijk!

Tip: ik denk dat het ook lekker zal smaken met parmezaanse kaas of (voor niet vega’s) met gerookte zalm ipv de geitenkaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *