Regelmatig eet ik havermout als ontbijt (afwisseling tussen de smoothies) of als lunch. Ik vind het echt een geweldig product omdat je er zoveel kanten mee uit kunt en je het zo lekker kunt maken als je zelf wilt.

Basisrecept
Als basis voor 1 portie gebruik ik altijd 4 eetlepels havermout, 1 eetlepel chiazaad en dan voeg ik gekookt water toe tot de havermout net onder water staat. Warme melk of yoghurt kan ook, maar ik vind t met gekookt water het lekkerst. Qua melk kan ik de Cereals & Soy Drink van Lima aanraden.

Toevoegingen
Naar smaak kun je eindeloos varieren met de volgende producten:
– fruit (vers, gedroogd, bevroren)
– noten en zaden
– muesli
– kaneel/cacaopoeder

Recept bij de foto
– 4 eetlepels havermout
– 1 eetlepel chiazaad
– water
– snuf kaneel
– 1 eetlepel zonnebloempitten
– 2 eetlepels Spelt Muesli van De Halm
– bevroren mangoblokjes
– bevroren frambozen

Doe de havermout en chiazaad in een kom. Voeg water toe tot de havermout net onder staat. Roer het door en laat het even weken. Doe het fruit er bij en roer weer door zodat het fruit kan opwarmen. Doe nu de zonnebloempitten en muesli er bij, ik vind het lekkerst als de muesli knapperig blijft, dus ik roer het niet doorelkaar, maar mag wel. Maak het af met wat kaneel naar smaak.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *