Choco Chai

De chai latte is inmiddels al aardig ingeburgerd, maar kennen jullie de Choco Chai al? Dit is een bijzondere thee, waar je wel even de tijd voor moet nemen, want dan heb je iets héél erg lekkers! In het recept gebruik ik Choco Chai losse thee van Yogi Tea, maar je kan ook 1 theezakje Choco thee of Choco Chili thee van Yogi Tea gebruiken.

Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als ik.

Ingrediënten voor 2 koppen
– een kleine kookpan/steelpan met deksel (pan 1)
– een kleine kookpan/steelpan, geen deksel nodig (pan 2)
– een melkopschuimer
– een zeef
– 2 theeglazen
– 250 ml water
– 1 dessertlepel Choco Chai (Yogi Tea, losse thee)
– 250 ml (plantaardige) melk
– 3 à 4 theelepels cacao
– eventueel: wat (kokosbloesem)suiker en/of kaneel om het wat zoeter te maken als je dat lekker vindt.

Bereiden

Doe het water in de pan 1 en breng het aan de kook. Voeg de thee aan het kokende water toe en zet het vuur lager zodat het zachtjes blijft pruttelen. Doe het deksel op de pan en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Verwarm ondertussen in pan 2 de melk en voeg de cacao toe wanneer het warm is. Laat de cacao volledig oplossen. Voeg eventueel nog wat extra cacao of een beetje (kokosbloesem)suiker en/of kaneel toe naar smaak. Zeef de losse thee uit de pan met thee en verdeel de thee over de 2 theeglazen. Schuim de warme chocolademelk op in de melkopschuimer. Ik heb een handmatige melkopschuimer en schuim de melk altijd per portie op omdat ik dan het mooiste schuim krijg. Giet de opgeschuimde chocolademelk over de thee.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *