Hoera! Ik heb eindelijk weer eens een nieuw recept gemaakt 🙂 . Deze gekke #blijfthuis tijd geeft me gek genoeg meer ruimte in mijn hoofd om lekker creatief te zijn in de keuken, met deze awesome Red Velvet Banana Pancakes als resultaat.

Wij eten deze Red Velvet Banana Pancakes nu wekelijks als lunch, maar ze zijn ook lekker als ontbijt, tussendoortje, wanneer jij daar zin in hebt. Ik bak het liefst een wat grotere batch, zodat porties voor meerdere dagen heb. Je kunt ze dus gerust een paar dagen in de koelkast bewaren in een bakje.

Do you love Red Velvet? Krijg je al trek? Lees dan snel het recept, bestel je boodschappen of duik je kast in om alles te verzamelen en bakken maar!

Boodschappen voor 4 – 5 porties

– 4 bananen (1 banaan zonder schil is ongeveer 100 gram)
– 8 eieren (M/L)
– 200 gram geraspte gekookte rode bietjes
– 100 gram havermout
– 1 eetlepel cacaopoeder
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 schepje OrangeFit Fit Green Protein Vanille (= 25 tot 30 gram) of ander eiwitpoeder met vanillesmaak, maar dit is mijn lievelings.

Als topping kun je zelf kiezen wat je het lekkerst vindt. Ik vind maple syrup met wat verkruimelde nootjes lekker, maar poedersuiker, stroop, roomkaas, huttenkäse, vanillesaus, kan ook allemaal.

Wat heb je nog meer nodig?

– Een foodprocessor. Staafmixer + kom werkt vast ook, duurt alleen langer… Dus koop gewoon een foodprocessor, het verrijkt je leven. Echt waar. Ik heb het oudere zusje van deze: KLIK.
– Koekenpan
– Olie of boter om in te bakken
– Platte spatel om de pannenkoeken om te draaien
– Bord om de pannenkoeken op te leggen

Let’s cook!

1. Doe alle ingrediënten in je foodprocessor en mix tot alles een geheel is. Er mogen best nog wat stukjes rode biet zichtbaar zijn. 
2. Schep wat van de mix in de pan. Ik maak zelf kleine pannenkoekjes, dat vind ik makkelijker met omdraaien, verdelen van porties én bewaren in de koelkast (nu passen ze in een bakje).
3. Draai je pannenkoek(je) om als je ziet dat de rand van het pannenkoekje wat donkerder beginnen te kleuren.
4. Bak dan ook nog even de andere kant.
5. Leg de pannenkoekjes die klaar zijn op een bord. Nog niet opeten! (Oké, eentje dan)
6. Ga zo door tot je mix op is.

Eet smakelijk!