Steeds vaker zie je ze oppoppen in Nederland: de Tiny House! Deze kleine huisjes van maximaal 50m2 zijn van alle gemakken voorzien, alleen zo creatief ingedeeld dat er minder ruimte nodig is. Stiekem vinden Mitch en ik deze kleine schattige huisjes super interessant en we hebben het er wel eens over om wat kleiner te gaan wonen. Maar, hoe klein willen we dan?

Vorige week zondag zochten we nog een bestemming voor onze honeymoon en we hadden allebei geen zin in luxe, verre reizen. We hadden juist behoefte aan iets kleins, eenvoudigs en rustigs… Ik herinnerde me een vakantiepark met Tiny Houses in Nederland. We zochten het op en waren direct verliefd! ? 2 dagen later zaten we in de auto naar onze eerste logeerervaring in een echte Tiny House.

 

Tiny House – Droomparken Maasduinen

Dit is ‘m dan! Ons huisje voor een week. Deze Tiny House staat op Droomparken Maasduinen in een groepje met nog 4 andere Tiny Houses. Het huisje is klein en toch van alle gemakken voorzien zoals een woonkamer met pelletkachel en televisie, eigen badkamer en keuken en een slaapzolder met uitzicht op de sterren! ✨

Buiten heeft elk huisje een veranda met een zitje en een houtkachel. Op de gezellige gezamenlijke binnenplaats staat een hot tub (!), open barbecue, picknick tafel en hangmat. ’s Avonds zijn de huisjes sfeervol verlicht met lampjes. Zo mooi!

 

En hoe vonden we het in een Tiny House?!

Geweldig!
Voor vakantie.

We vonden het echt heel fijn om iedere dag in de natuur wakker te worden, de vogeltjes te horen fluiten en rust om ons heen te hebben ?. Het totaalplaatje van ‘vakantiehuisje’ klopt daarmee helemaal. Maar stel dat deze Tiny House op de plek van ons huidige huis stond, vinden we het dan nog steeds zo leuk? 

Tofste aan deze Tiny House

Een grappige ontdekking in de Tiny House was dat we sneller onze spullen opruimden. Door de beperkte ruimte liggen dingen al snel in de weg en daardoor heb je sneller de neiging om het op te ruimen. Ook werden we creatiever met de spullen in de keuken: Sojakwark op een soepbord? Prima! (who needs bowls anyway?). En we zijn madly in love met de pelletkachel en het koepeldakraam met uitzicht op de sterren ?.

Opbergruimte

Het idee van een Tiny House is natuurlijk dat je ook minder spullen wil hebben. Toch heb je altijd wel iets dat je wil opbergen en daarom is het handig en belangrijk om elke loze vierkante centimeter te benutten. De opbergruimte onder de trap vonden we erg leuk gevonden met de vakjes. In de keuken zien wij nog mogelijkheden om meer op te bergen door gebruik te maken van lades, rekjes of kratten. Hetzelfde geldt voor de slaapzolder. Maar dat hoeft bij een vakantiehuisje natuurlijk niet per se.

Vakantiepark en omgeving

Het vakantiepark zelf is trouwens ook erg leuk. Er is een strandje met meertje om te zwemmen, eenvoudig overdekt zwembad, Italiaans restaurant met lekkere pizza’s en pasta en… 4 hele schattige cavia’s! Ze waren eerst een beetje verlegen, maar daarna namen ze graag gras van me aan ?. De omgeving van het park is erg mooi en er is genoeg te doen. We hebben er een fantastische vakantie gehad.

 

Is deze Tiny House iets voor ons?

Zouden we kunnen leven op zo’n 30 m2? Ik denk van niet, haha! We kwamen tot de conclusie dat we met de ruimte van deze woonkamer, badkamer en keuken prima zouden kunnen leven, maar we zouden wel graag een eettafel willen. Daarnaast zouden we een afgesloten slaapkamer, extra slaapkamer en werkkamer erg prettig vinden. En, heel belangrijk: waar moet Yogi slapen in dit mini huisje?!

Nee, 30 m2 is echt een maatje te klein voor ons om te wonen, maar wel heel chill voor vakantie. Ik denk dat wij naar een Tiny House Plus moeten gaan zoeken ?.

 

Meer info

– Wil je ook op vakantie naar zo’n leuke Tiny House? Boek dan je vakantie bij Droomparken.
– Wil je meer info over Tiny Houses? Check dan de website van Tiny House Nederland.
– In Almere staat een aantal Tiny Houses waar regelmatig rondleidingen/open huis gehouden wordt, deze dagen zijn erg gezellig en geeft je een goed beeld van wat er mogelijk is met minder ruimte.