Hoera! Alvast een heel mooi 2019 iedereen! 

Het is al bijna een traditie aan het worden: mijn jaarlijkse terugblik op het afgelopen jaar en mijn ‘goede voornemens’ voor het jaar dat komt. So, here we go! Wat gebeurde er in 2018 en wat wil ik doen in 2019? 

2018

Sinds 2016 doe ik niet meer aan ‘goede voornemens’, maar stel ik ieder jaar een thema centraal. Dit is geen groot zwaarwegend meetbaar doel, maar een soort van reminder voor mijzelf om gedurende het jaar bij stil te staan. In 2018 was mijn thema ‘Zelfcompassie‘.

Zelfcompassie is zo’n heerlijk trendwoord dat je goed kunt gebruiken als excuus voor een dagje sauna. Voor mij betekent dat ik het afgelopen jaar meer ben gaan luisteren naar wie ik ben, wat ik wil en wat ik nodig heb (Sauna? Nu? Yes please!).

Heb ik veel geleerd? HELL YES!
Is het klaar? Nee nog lang niet en misschien ook wel nooit.
En dat is okay.

Wie ik ben en wat ik wil, vind ik lastige vragen. Wat ik hierop zou kunnen antwoorden weet ik heel goed, maar ik voel het niet. Ken je dat? Dat ‘imposter sydrome‘, het gevoel dat ik niet goed/pro/leuk/blablabla genoeg ben, daar zou ik komend jaar graag wat beter mee om leren gaan.

Wat ik nodig heb is rationeler en daardoor wat gemakkelijker te verwoorden vind ik. Sporten, fysiotherapie, psycholoog, rustig ontbijten in het weekend, knuffels, quality time met vrienden, noise cancelling koptelefoon, dagje pretpark/sauna/vrij, me-time, lekker kopje koffie, vakantie met mijn zusje, naar de film… Het kan groot of klein zijn, maar allemaal ontzettend waardevol.

Soms had ik in de eerste instantie geen zin in of was ik bang voor ‘wat ik nodig had’. Ik ben daarom blij dat ik mensen om mij heen heb die me daarmee helpen en steunen. Zelfcompassie is namelijk niet: jezelf overal maar gemakkelijk vanaf maken, op de bank blijven hangen en in je comfortzone blijven. Zo heeft mijn zusje mij letterlijk meegesleept naar Crossfit en net zolang haar fysiotherapeut de hemel ingeprezen tot ik niet anders kon dan hem mailen…. en (mede) daardoor gaat het nu veel beter met mij. Thanks sis!

Kleine doelen

Uiteraard had ik voor dit jaar ook weer een paar kleinere doelen:
1. Blogschema opstellen
❌ Bloggen moet voor mij vooral leuk blijven en wil ik vooral lekker doen wanneer ik daar zin in heb. Ik ga dus geen blogschema maken ✅

2. 2x per week sporten 
✅ SCORE! Ik sport zelfs 3-4x per week! Crossfit is geweldig.

3. 1 avond per week blocken voor eigen vormgeving/illustratie projecten
❌ Dit doe ik wanneer ik daar echt zin in heb. En dat is okay!

2019

En nu is het 2019! Het jaar van onze bruiloft. Wat is de tijd snel gegaan, want de verloving lijkt wel gisteren. 16 mei 2019 is het zover en mijn bridezilla nerves beginnen wat toe te nemen. Alles komt vast goed en achteraf zal ik er een blogje over schrijven, want de beloofde ‘voorbereidings blogs’ komen er niet van haha.

Mijn thema voor 2019 kwam ik een paar weken geleden op de markt tegen. Mitch en ik rekenden kaas af en wilden daarna direct weglopen, maar de kaasmeneer wilde nog spaarmuntjes en een gratis bakje smeerkaas meegeven. Ik schrok ervan hoeveel haast ik had en hoe normaal dat haastige tempo voor me is. Verder merk ik door het sporten, fysiotherapie en het traject bij de psycholoog dat ik het liefst alles gisteren gefixed wil hebben en wil kunnen…

Daarom is mijn thema voor 2019: Geduld.

Niet dat ik nu alles op sloth-tempo wil doen, nooit meer de kortste rij bij de kassa kies of weer een inbel-internetverbinding ga aansluiten, maar ik vind het het proberen waard om door meer geduld te oefenen, meer (zelf)compassie te vinden.

Kleine doelen

En geen jaarovericht zonderrrr een paar nieuwe kleine doelen:
1. Geen blogschema opstellen
2. Nieuwe PR’s bij Crossfit
3. Een wormenbak in de tuin voor compost
4. Tweede tattoo laten zetten
5. Nieuwe website harmke.com, want die staat al 2 jaar in de steigers

Ik wens je een heel mooi, fijn, gelukkig, gezellig, fantastisch, grandioos, fenomenaal, wat je maar wil 2019! Doe vooral je ding, geniet ervan en leef!

Liefs,
Harmke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *