Soms noem ik mezelf een vegetariër met een voorkeur voor vegan. En dat meen ik dan ook echt. Want wat een respect heb ik voor mensen die alle dierlijke producten (van voedsel tot kleding en van cosmetica tot huishoudelijke artikelen), dag in dag uit, laten staan. Hoe mooi is dat als je dat kunt?!

Deze maand (oktober) ga ik weer een maand lang ervaren hoe het is om vegan te eten. Ik doe mee met de Vegan Challenge. In juni 2013 heb ik al een keer meegedaan en daar ontzettend veel van geleerd. Ik vond het vooral erg leuk dat het me uitgedaagde om veel creatiever te koken.

30dagenvegWaarom doe ik weer mee?

1. Creatiever koken: De laatste tijd ben ik zo niet-creatief met koken dat ik heel vaak uit gemak voor een vleesvervanger kies. Veel liever zou ik meer met peulvruchten, noten en zaden koken. Door vegan te koken zijn er veel minder vleesvervangers om uit te kiezen en word ik uitgedaagd wat creatiever te koken.
2. Bewustwording: Ik wil deze maand me weer meer bewust worden van waar dierlijke producten in zitten.

Hoe bereid ik me voor?

Eigenlijk heb ik me nog niet echt voorbereid, want ik besloot pas afgelopen donderdag dat ik mee wilde gaan doen 🙂 . Het idee om weer een maandje vegan te eten speelde al wat langer door mijn hoofd, maar ik gaf me pas donderdag op voor de Vegan Challenge. 

Ter voorbereiding ga ik de blogposts van De Groene Meisjes over de Vegan Challenge vandaag doorlezen en daarna een weekmenu maken met vegan gerechten. Ennn daarna moeten er uiteraard vegan boodschappen gedaan worden. Ik heb er zin in!

Doet Mitch ook mee?

Mitch vindt het leuk dat ik meedoe en hij eet ook gewoon mee met de vegan avondmaaltijden. Op het moment dat hij een eitje, niet-vegan vleesvervanger of zelfs vlees/vis wil eten dan eet hij dat er gewoon lekker bij. 

Wat vind ik het moeilijkst?

Eitjes! Oh my.. i love eitjes. En Kinder Bueno… Gelukkig zijn de vegan Tony’s Chocolonely repen fantastisch! 

Wil je meer info of ook meedoen?

Meer informatie over de Vegan Challenge vind je op veganchallenge.nl. Hier kun je je ook nog aanmelden. Als je je aanmeldt krijg je iedere dag een mailtje met recepten en tips voor tijdens de challenge. 

 

Wil je weten hoe het met me gaat tijdens de Vegan Challenge en wat ik eet tijdens de challenge? Volg me dan op Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *