Oké ik kan nu een heel verhaal schrijven over mijn liefde voor films en nog veel meer, maar…Zoals sommigen van jullie weten werk ik voor een bioscoopketen en behalve dat het mijn werk is hou ik ontzettend veel van het kijken van films. Omdat ik best veel films kijk, leek het me leuk om mijn filmtips met jullie te delen.

Nu kijk ik normaal al aardig wat films, maar met name de afgelopen weken heb ik heel veel films gekeken omdat ik moest herstellen van 2 handoperaties. Wat is dan leuker dan de tijd een beetje te doden met wat films?! Ik heb me uitstekend vermaakt met onder andere deze films:

Joy

JOYJoy (Jennifer Lawrence) is een veel te bescheiden moeder, ex-vrouw en dochter die door haar optredens in teleshoppingzenders van de een op de andere dag schatrijk wordt met haar uitvinding: “Miracle Mop”. Een film over aan het hoofd staan van een familie en een bedrijf, in een wereld van genadeloze commercie. Een hele goede smack-in-the-face film.

Star Wars: The Force Awakens

star_wars_the_force_awakens_40043082_st_12_s-lowZonder te spoilen: een hele fijne nieuwe Star Wars film. Deze fangirl heeft enorm genoten.

file_607664_lobster-movie-poster-2-640x907

 The Lobster

In een dystopische toekomst worden vrijgezellen gearresteerd en overgebracht worden naar een griezelig hotel. Daar worden ze verplicht om binnen de 45 dagen een passende partner te vinden. Als ze dit niet lukt worden ze veranderd in een dier naar keuze en worden ze vrijgelaten in het bos. Bizarre, intrigerende film heel wat WTF-momenten.

 

The Imitation Game

_TFJ0226.NEFAangrijpende dramafilm over het leven van Alan Turing (Benedict Cumberbatch) die met zijn uitvinding de Tweede Wereld oorlog aanzienlijk wist te verkorten. Ik kende dit verhaal helemaal niet en vind het belangrijk dat door deze film één van de meest onbekende, maar zo ontzettend belangrijke figuren uit de wereldgeschiedenis eindelijk de erkenning krijgt die hij verdient.

Minions

minions_nl__02037493_st_2_s_lowBanana! Wie houdt er niet van de Minions?! Grappige film over hoe de Minions uiteindelijk hun leider Gru (Cloudy with a chance of Meatballs) ontmoetten. 

The Danish Girl

A018_C001_02111GDit bijzondere liefdesverhaal is gebaseerd op het leven van de kunstenaars Einar en Gerda Wegener (Eddie Redmayne en Alicia Vikander) en speelt zich af in de jaren’20. Einar komt erachter dat hij liever als vrouw, Lili Ebe, door het leven wil gaan. Dit heeft natuurlijk grote gevolgen voor zijn huwelijk met Gerda. 

The Good Dinosaur

THE GOOD DINOSAURWat als de dinosaurussen nooit waren uitgestorven? In deze wereld van dinosaurussen zijn de rollen volkomen omgedraaid. Een dino genaamd Arlo sluit voor het eerst vriendschap met een mensenkind en noemt hem Spot. Samen gaan ze op een ontdekkingsreis door een wild en mysterieus landschap. Een leuke familiefilm over vriendschap en het overwinnen van je angsten.

 

Welke van deze films heb jij ook al gezien of wil jij graag gaan kijken? Of heb je een andere goede filmtip voor me? Laat het me weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *