MUDJeans_logo-6790-kopie

Lang leve de herfst met haar mooie kleuren en het chocolademelk-weer! Ik ben momenteel echt helemaal gek op sweaters en sokken ? met leuke printjes en mijn nieuwe jeans van Mud Jeans. Dit duurzame Nederlandse jeans merk leerde ik kennen via Nudge. Wil je er meer over weten? Lees dan vooral verder!

Over Mud Jeans

Mud Jeans bekijkt het maken van jeans als een cirkel ♻️: Je koopt of least een jeans, als ie stuk gaat repareren ze ‘m voor je en als je ‘m niet meer wil lappen ze de jeans op voor een nieuwe vintage-loving eigenaar of het materiaal wordt gerecycled voor een nieuwe jeans. Gaaf toch?! 
MUDJeans_logo-6787

Op deze manier besparen ze niet alleen veel katoen, maar ook heel veel water ? . Wist je dat er voor 1 nieuwe jeans maar liefst 8.000 liter water nodig is? ? Het scheelt dus enorm als we allemaal onze oude jeans niet zomaar in de prullenbak zouden gooien. Mud Jeans geeft je zelfs € 10,- korting als je je oude jeans (98% katoen, merk maakt niet uit) inlevert bij aankoop van een nieuwe Mud Jeans.

De jeans worden gemaakt van biologische grondstoffen en onder goede en eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd. Hiervoor werkt Mud Jeans samen met Global Organic Textile Standard (GOTS), Better Cotton Initiative (BCI) en zijn ze lid van de Fair Wear Foundation.

Hoe de jeans mij bevalt

Eerlijk gezegd moest ik eerst even wennen aan het materiaal (98% katoen, 2% elastane) van de jeans, want ik draag echt al heel lang broeken met veel meer stretch ?. Het fijne aan het materiaal is dat de jeans hierdoor beter in model blijft en dus langer mooi blijft. 

MUDJeans_logo-6777

Ik heb het Regular Swan – Joy Dark model en ik vind dit echt een hele mooie kleur. Het model heeft een mooie pasvorm en heeft een taille net onder je navel. Deze broek wordt alleen in lengtemaat 32 verkocht, wat echt net wat te lang is voor mij ? dus ik draag ‘m meestal in mijn schoenen of met omgeslagen broekspijpen (extra leuk: dan zie je het leuke groene ? stiksel van de binnenkant!). Je zou de broek ook in kunnen laten korten natuurlijk. Sommige andere modellen zijn wel in verschillende maten leverbaar.

MUDJeans_logo-6788

Ik ben echt heel blij met mijn Mud Jeans en vind het concept met het leasen en recyclen van de jeans echt heel erg tof. Ze laten zien dat het duurzaam produceren van kleding gewoon echt kan! 

Shoppen en thuis passen

Geen jeans is hetzelfde en meestal sta ik met een paar modellen in 3 verschillende maten in de paskamer ?. Bij Mud Jeans doen ze hier helemaal niet moeilijk over: Je mag 3 broeken bestellen en je betaalt er maar 1. Na een modeshow in je woonkamer stuur je de 2 die je niet past gewoon weer terug. 

Je bestelt jouw Mud Jeans op: www.mudjeans.eu

MUDJeans_logo-6802
Little personal note

De mooie herfstige foto’s in dit artikel heb ik te danken aan mijn vriendin Jenny en haar lieftallige kwispelende assistent Jemma ? . 

Dit bericht bevat een product dat ik heb gekregen via Nudge. Ik schrijf alleen over dingen die ik echt leuk vind en waarvan ik vind dat ze iets toevoegen aan een groenere en betere wereld. I solemnly swear dat ik mijn mening eerlijk heb gegeven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *