roze_quinoa-003

Afgelopen donderdag deed ik een klein vreugdedansje. Waarom? Omdat er rode bietjes in de Odin Groentetas zaten! Heerlijk voor het avondeten, maar ook voor door de smoothie (recept houden jullie nog tegoed van me). Rode bieten zijn rijk aan ijzer, antioxidanten en mangaan, wat zorgt voor een betere opname van vitamine B1 en C. De antioxidanten ontgiften de lever en zuiveren het bloed. Ook hebben ze een positief effect op bloedarmoede. Rode bietjes zijn dus supergezond en ook nog eens heel lekker. Probeer onderstaand recept maar eens.

Ingrediënten voor 2 personen
– 4 rode bietjes, gewassen, in blokjes
– 150 gram quinoa
– 300 ml water
– 1 grote appel, in stukjes (ik had Jonagold, maar andere mag ook natuurlijk)
– 1 middelgrote uit, in kleine stukjes
– snufje kardemom
– 1 theelepel kaneel
– Provamel Tofu reepjes Finesse
– Ghee of andere olie om in te bakken

Bereiden
Verwarm het water met de quinoa, een snuf kardemom en kaneel in een pannetje en breng het aan de kook. Zet het vuur laag wanneer het kookt en laat het zachtjes gaar worden, tot al het water opgenomen is. Verwarm in een andere pan de ghee of olie en bak hierin de uit even kort aan. Voeg de rode bietjes toe. Doe eventueel het deksel op de pan om de bietjes sneller zacht te laten worden. Wanneer de bietjes bijna gaar zijn, mogen de Provamel Tofu reepjes en de stukjes appel er bij. Als alles warm is, is de quinoa ondertussen ook klaar. Roer de quinoa door de rode bietjes zodat de quinoa ook mooi roze wordt. Verdeel de quinoa met rode bietjes over 2 borden.

Eet smakelijk!

Tip voor de vleeseters: vervang de tofu reepjes voor spekjes, dat is vast ook erg lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *