Camera360_2013_7_19_075133

Ik kwam deze  havermoutkoekjes tegen in het kookboek ‘Lekker Lang Jong’. Uiteraard heb ik er mijn eigen draai aan gegeven. Kies een leuk vormpje uit of bak ze als een grote platte plaat en breek die naderhand in stukken, dat mag je helemaal zelf bepalen. Ik koos voor konijntjes! (what else?!)

Ingrediënten voor ongeveer 10 koekjes
– 200 gram havermout
– 3 theelepels no-eggpoeder + 2 eetlepels water (of 2 eieren)
– 20 gram fijngemalen walnoten
– 20 gram fijngemalen amandelen
– 20 gram fijngemalen hazelnoten
– 3 à 4 eetlepels yacon- of rijstsiroop
– 50 gram gedroogde cranberry’s
– 75 gram pure chocolade in stukjes

Bereiden
Verwarm je oven voor op 180˚C. Vermeng in een grote kom de fijngemalen noten met de havermout en het no-egg poeder. Voeg nu het water en de yacon- of rijstsiroop toe en roer alles goed door elkaar. Als alles goed vermengd is doe je de cranberry’s en chocolade er bij en schep je alles door elkaar. Leg je bakplaat klaar en doe er een stuk bakpapier op.

Vul je vormpjes met het havermoutmengel en maak koekjes van ongeveer 1 cm dik. Duw het goed aan en verwijder het vormpje, ga zo verder tot de bakplaat gevuld is met koekjes.

Zonder vormpjes kan ook: vul de plaat met havermoutmengsel zodat een grote ‘plaatkoek’ ontstaat van ongeveer 1 cm dik. Duw het mengels goed aan.

Plaats de bakplaat in het midden van de inmiddels voorverwarmde oven en bak de koekjes ongeveer 10 minuten op 180˚C totdat ze er bruin en krokant uitzien. Als de koekjes aan deze omschrijving voldoen, haal je ze uit de oven en laat ze op de bakplaat afkoelen. Je kunt ze bewaren in een goed afsluitbare koekjestrommel.

Eet smakelijk!

Tip: ook lekker met ander gedroogd fruit, zoals in stukjes gesneden gedroogde abrikozen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *