Boekweit_pannenkoeken-002

Pannenkoeken, wie is er niet gek op?! Bij het schrijven van dit blogbericht loopt het water me al weer in de mond. Deze lekkere pannenkoeken zijn heerlijk als ontbijt, lunch of als toetje. Stiekem zou ik ze elk moment van de dag wel willen/kunnen eten! Owh ja, voor de liefhebbers: ze zijn suikervij, tarwevrij, glutenvrij, eivrij en zuivelvrij.

Ingrediënten voor circa 12 kleine pannenkoekjes (2 personen)
– 100 gram boekeweitmeel
– 1 theelepel no-egg poeder (of 1 ei)
– +/- 150 ml van je favoriete melk, bijv. amandelmelk (bij het gebruik van een kippenei wat minder melk)
– snufje zout
– kaneel naar smaak
– kokosvet of andere olie om in te bakken
– vers/bevroren fruit, bijvoorbeeld kersen en aardbeien.
– +/- 1 theelepel arrowroot poeder

Bereiden
Pak een kom om het beslag in te maken. Doe het boekweitmeel, no-egg poeder (of ei), melk, zout en kaneel in de kom en mix het met een garde door elkaar. Het hoort een beetje dik te zijn, niet zo dun als “normaal” pannenkoekenbeslag. Wanneer het echt nog te dik is: voeg nog wat melk toe. Snijd het fruit eventueel in stukjes en doe het met een bodempje water in een steelpannetje. Verwarm het fruit rustig. Verhit ondertussen in een koekenpan een beetje olie en schep met een lepel een beetje beslag in de pan, zodat een klein pannenkoekje ontstaat. Bak er gerust meerdere tegelijk in de pan. Draai ze om wanneer de randen droog beginnen te worden en bak ze dan nog kort op de andere kant. Schep ze er uit wanneer ze gaar zijn en bak er nog een paar, totdat je beslag op is. Wanneer het fruit warm is en het water begint te koken kun je het arrowrootpoeder toevoegen. Doe er wat water bij wanneer het begint te klonteren en warm het heel rustig nog even door tot je pannenkoekjes allemaal klaar zijn. Verdeel de pannenkoekjes over de borden en schep het warme fruit er op.

Eet smakelijk!

Tip: ook lekker met een schep sojayoghurt en/of wat cacaopoeder er overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *